Ζητήσαμε από τους ειδικούς από τα Παγκόσμια Μελλοντικά Συμβούλια μας για την άποψή τους για τον κόσμο το 2030 και,αυτά είναι τα αποτελέσματα, από τον θάνατο των αγορών μέχρι την αναζωπύρωση του εθνικού κράτους.

Όλα τα προϊόντα θα έχουν γίνει υπηρεσίες. «Δεν κατέχω τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν έχω καμία συσκευή ή ρούχα», γράφει η Δανέζα βουλευτής Ida Auken. Τα ψώνια είναι μια μακρινή ανάμνηση στην πόλη του 2030, της οποίας οι κάτοικοι  δανείζονται ότι χρειάζονται. Κάθε κίνηση των πολιτών θα παρακολουθείται από τον ουρανό. Ενώ έξω από την πόλη θα ζουν όσοι θα διαφωνούν, η απόλυτη απεικόνιση μιας κοινωνίας χωρισμένης στα δύο. Τα εθνικά κράτη θα έχουν κάνει μια επιστροφή, γράφει ο Robert Muggah, Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Igarapé. Αντί για μια ενιαία δύναμη, μια χούφτα χώρες:

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και η Ιαπωνία. 

Θα δείχνουν ημι-αυτοκρατορικές τάσεις. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ρόλος του κράτους απειλείται από τάσεις, όπως η άνοδος των πόλεων και η εξάπλωση των διαδικτυακών ταυτοτήτων...

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους: 

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/8-predictions-for-the-world-in-2030/


https://www.youtube.com/watch?v=sQMV2AehR8o


https://attikanea.info/%CE%B5%CF%85%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AF/

Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger