Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου 

Πώς θα «κόψουν τον μπακλαβά» της εξουσίας;

Ο Μητσοτάκης θα βαδίσει πολιτικά πάνω σε κινούμενη άμμο. Αποτελούσε πολιτική «ρεζέρβα» για την Νατοϊκή συμμαχία.
Ο Μητσοτάκης σαν επόμενος πρωθυπουργός δεν θα προλάβει να κάτσει στην καρέκλα και θα δεχτεί έναν οικονομικό τυφώνα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο τις οικονομικές αλυσίδες στα πόδια τους. Ούτε θέλουν να διαδεχτεί ο ένας πολιτικός ψεύτης, έναν άλλο πολιτικό υπηρέτη της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Στη βουλή ο Τσίπρας, παρά το πολιτικά αμαρτωλό παρελθόν του  εμφανίζεται δήθεν κάποιες στιγμές καλύτερος στις φραστικές αντιπαραθέσεις. 
Και αυτό γιατί ο Μητσοτάκης απλά θέλουν να φαίνεται ότι : «τα έκανε μαντάρα!». 
Αλλά μάταια βέβαια ...
Η μόνη ελπίδα του Τσίπρα είναι  μια πολιτική φθορά του Μητσοτάκη που διαχειρίστηκε την εξουσίας μέσα σε μια δεξαμενή πολιτικών ψεμάτων, πολιτικών  εξαπατήσεων και διαφόρων πολιτικών εμπαιγμών του λαού....
Έτσι ο Τσίπρας ως άριστος πολιτικός απατεώνας λέει στον Έλληνα αυτά που θέλει να ακούσει: Για δραστική μείωση των φόρων, για ανάταξη των συντάξεων, των μισθών και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
Ο Τσίπρας προσπαθεί όσο μπορεί  να είναι σε κάποια  πολιτική «συνεννόηση» με τον Ανδρουλάκη και τον Βαρουφάκη.
Σε κατηφορικό δρόμο ήταν και είναι ο άνθρωπος…
Πραγματικά προκαλεί εντύπωση, αυτό το πολιτικό ον, αυτό το πολιτικό πράγμα που λέγεται Τσίπρας. Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα τζάκια εργολάβων, παριστάνοντας πότε τον κομμουνιστή, πότε τον αριστερό, πότε τον αντιμνημονιακό και πότε τον αφοσιωμένο στο λαό, προσπαθεί να αρπάξει πάλι την εξουσία. Όλοι οι πολιτικοί εγκληματίες. Όλοι οι έχοντες ολοκληρωτική νοοτροπία, λένε με ευκολία ψέματα και επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις αντιλαϊκές πράξεις τους με ανοησίες και υπερβολές.
Επιθυμούν απόλυτο φιλτράρισμα στην κίνηση των ιδεών. Θέλουν νεκρική σιωπή. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για το μέσο Έλληνα πολίτη.
Δεν θέλουν λαϊκές αντιδράσεις. Ο λαός είναι βέβαιο, θα τους καταδιώξει και θα τους τιμωρήσει.
 
Ο Μητσοτάκης αν συνεχίσει με τις ίδιες τακτικές  θα αποτελέσει μια κακή ανάμνηση για τις επόμενες γενεές. Έφερε με όλη του την ψυχή και με πολιτική ιδιοτέλεια έναν πολιτικό ολοκληρωτισμό στην χώρα. Ουρά τα φέρετρα.... Αυτό ας μην το ξεχνάμε ...
Κι όμως θα είναι πάλι νικητής στις κάλπες. Ακόμη και σε περίπτωση που χρειαστεί συνεργασία θα βρει καταφύγιο στον Ανδρουλάκη. Πηγαίνοντας όμως ακόμη και εκεί δεν θα αποφύγει μελλοντικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ουδείς Έλληνας θα ξεχάσει το ρόλο που έπαιξε τα τελευταία χρόνια. 
Και φυσικά το ρόλο που θα παίξει στην δεύτερη τετραετία που θα κυβερνήσει, όπου με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα αλλάξει την Ελλάδα σύμφωνα με τις εντολές των ξένων μεγάλων κέντρων εξουσίας και με ορόσημο την "Μεγάλη επανεκκίνηση" ....

Δηλαδή, μετά την ημερομηνία των πρώτων εκλογών θα συμβούν πολλά και διάφορα, αλλά την εξέλιξη θα την δώσουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί που διαχειρίζονται το συσχετισμό των  πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα .....



Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger