Ο μηχανισμός της υποβολής έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο κάθε ανθρώπινης κοινωνίας.

Η βάση του αποτελεσματικού καθορισμού της συμπεριφοράς και λειτουργίας του ανθρώπινου παράγοντα από τα αρχαία χρόνια είναι μια καθαρά υπνωτιστική διαδικασία.

ο κάθε άνθρωπος είναι το σύνολο των υποβολών που δέχθηκε η συνείδησή του  και που οι υποβολές αποθηκεύτηκαν στο υποσυνείδητο του. 
 
Όμως στοιχειωδώς ας ορίσουμε την υποβολή:
 Ο μηχανισμός της υποβολής προβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο ένα είδος παράστασης στο υποσυνείδητο του ατόμου.


Κατά τον Πίνετ η υποβολή είναι μια πίεση που ασκεί ένα πρόσωπο πάνω σ΄ένα άλλο.

Οι διάφορες αντιλήψεις περί ηθικής, τα διάφορα δόγματα, οι διάφορες δοξασίες ορθές και μη , δεν είναι παρά ομαδικές υποβολές.

Η εκπαίδευση είναι ένα πλήθος υποβολών ανά τους αιώνες!

Φανταστείτε ο νους μας από μικρά παιδιά έχει δεχθεί ένα σωρό υποβολές, που το σύνολό τους έχει διατηρηθεί έως σήμερα στην ενήλικη ζωή μας. Δηλαδή ο νους μας είναι ρυθμισμένος με βάση αυτές τις υποβολιμαίες σκέψεις που δεχθήκαμε στο παρελθόν.

Τίποτα δεν εισέρχεται στο υποσυνείδητο αν δεν το αποδεχθείτε συνειδητά. Αλλά και καθετί που εισέρχεται στο υποσυνείδητο επιστρέφει στην συνειδητή ζωή μας.


Πολιτικές υποβολές και ψυχολογική διέγερση των λαϊκών μαζών

Στην Ελλάδα με τα όσα έχουν διαδραματιστεί έχουν διαμορφωθεί επιδεκτικές μάζες στις πολιτικές υποβολές.

Γενικά η δημιουργία ομαδικών υποβολών γίνεται με την τηλεόραση, τον τύπο, την διαφήμιση, την μουσική, το θέατρο κ.λπ.

Όσον αφορά τις πολιτικές υποβολές αν γίνουν με συστηματικό τρόπο μεταδίδονται ταχύτερα και εντονότερα ακόμη κι από τις θρησκευτικές.
Στις πολιτικές υποβολές χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία των λαϊκών μαζών με ψυχική διέγερση και υποβολή, διαφορετικά οι νέες πολιτικές ιδέες , όσο σωστές κι αν είναι δύσκολα μεταδίδονται στα πλήθη με μόνο τη λογικά σκέψη.
Για να σχηματιστεί μια νέα πολιτική υποβολή  και να πετύχει θα πρέπει πρώτα να θεμελιωθεί και να γίνει πίστη με μια κατάλληλη ψυχολογική πρόκληση έναντι της παλιάς πολιτική πίστης. Αυτό επιτυγχάνεται  με μια ισχυρή μαζική υποβολή με στόχο να δημιουργηθεί η νέα πολιτική πίστη. Για την επιτυχία μιας τέτοιας υποβολής αρμόδιοι είναι οι καθοδηγητές των πολιτικών ιδεών. Αυτοί θα προκαλέσουν την επιτυχία μιας τέτοιας υποβολής με την δημιουργία της και την κατάλληλη πολιτική έξαψη. Εφόσον δημιουργηθεί όλο αυτό πρέπει να διαδοθεί με διάφορα μέσα, που χρησιμεύουν σαν ερεθίσματα, όπως π.χ εικόνες πολιτικών αντρών, διάφορα δημοσιεύματα, διάφορες παραστάσεις, ρητορικοί λόγοι, τραγούδια, εμβατήρια κ.λπ.

Ο νόμος της μαζικής υποβολής φέρνει τους μεγαλύτερους εκλογικούς θριάμβους, χωρίς ο λαός στην ουσία να έχει επίγνωση, διότι οι ψηφοφόροι συναισθάνονται και κρίνουν περισσότερο με την υποβολή, δίχως να έχουν συναίσθηση, διότι η υποβολή ενεργεί στο υποσυνείδητο.

Όλα είναι εξαρτημένα από το υποσυνείδητό μας ακριβώς για το λόγο αυτό η αυθυποβολή έχει μεγάλη επίδραση, ώστε να υψώσει έναν λαό μέχρι τον ηρωισμό ή ακόμα να τον ρίξει στην ατιμία και στην σκλαβιά.

Το τελευταίο συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα "πλύσης εγκεφάλου"....

 

 

Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger