Διερευνητική εντολή: Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός


H Νέα Δημοκρατία, με απλή αναλογική, καταφέρνει να συγκεντρώσει ποσοστό 40,8% και 146 έδρες στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συρρίκνωση στο 20,1% και 71 έδρες. Πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μετά από αυτή που είχε σημειωθεί στις εκλογές του 1974 και παράλληλα μια τεράστια συρρίκνωση των δυνάμεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης....

Το ΠΑΣΟΚ με 41 έδρες και ένα διψήφιο ποσοστό της τάξης του 11,5% κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο, φτάνοντας το 7,2% και τις 26 έδρες. Η Ελληνική Λύση καταφέρνει και παραμένει στη νέα πεντακομμάτικη Βουλή, με ποσοστό 4,5 % και 16 έδρες.

Αντίστοιχα η «Νίκη», η «Πλεύση Ελευθερίας», και το «ΜέΡΑ25» δεν εισέρχονται στη νέα Βουλή, ενώ συνολικά όλα τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 16%.

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει η λαϊκή ψήφος ....

Άραγε θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτή τη συντριπτική ήττα;

Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger