Με χειροπέδες κατέληξαν τρεις αστυνομικοί και ένας 52χρονος ιδιώτης που σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκονται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης 35χρονου. Επίσης οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για απόπειρα διακίνησης μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος φέρεται ότι είχε προσεγγίσει τον 52χρονο ιδιώτη, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι έχει τη δυνατότητα να προωθεί αλλοδαπούς υπηκόους στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 52χρονος έφερε σε επαφή τον 35χρονο με τους κατηγορούμενους Αρχιφύλακες, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική οικονομική συμφωνία μαζί του για τη διευκόλυνση της παράνομης προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο ένας Αρχιφύλακας ήρθε σε επαφή με τους δύο κατηγορούμενους αλλοδαπούς υπηκόους Αιγύπτου και Συρίας, οι οποίοι και ανέλαβαν την ανεύρεση των προς προώθηση αλλοδαπών. Την 9-6-2014, ο Αρχιφύλακας μετέβη στον Αερολιμένα Αθηνών και παρέδωσε στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, για την υποτιθέμενη διαμεσολάβησή του στην παράνομη έξοδο από την Χώρα δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, την προώθηση των οποίων στο εξωτερικό είχαν αναλάβει οι δύο αλλοδαποί.

Όπως έγινε γνωστό η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 35χρονου.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες Πέμπτη ο 35χρονος, ως υπόχρεος εμφάνισης λόγω περιοριστικών όρων, παρουσιάστηκε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, όπου ο 34χρονος αστυνόμος, με παραπλανητική - παρελκυστική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρησή από το Τμήμα».

Παράλληλα είχε ενημερώσει, για την προσέλευση - παρουσία του 35χρονου, τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο Τμήμα προέβησαν στην παράνομη σύλληψη και κατακράτησή του.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον κτύπησαν με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ, που είχε λάβει από τον έναν Αρχιφύλακα, αφού πρώτα τον είχε εξαπατήσει.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, ώστε να αναγκάσουν τον ιδιώτη να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριο του. Σε βάρος των τριών αστυνομικών, διατάχθηκε ΕΔΕ και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα όπως και σε βάρος του 52χρονου ιδιώτη σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προώθησης μεταναστών στο εξωτερικό, σε βάρος ενός 42χρονου Αιγύπτου και ενός 46χρονου Σύρου, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της διαδικασίας του αυτοφώρου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger