Διάχυτη είναι τις τελευταίες ημέρες οι ανησυχίες έμπειρων αξιωματικών της αστυνομίας για το ενδεχόμενο εξαπόλυσης νέου κύματος απαγωγών και μάλιστα, όχι βασισμένων πάνω στα μοτίβα που γνωρίσαμε να οργανώνονται μέχρι σήμερα.


Το έναυσμα για τις ανησυχίες φαίνεται ότι έχει δοθεί από την απόπειρα αποκωδικωποίησης συνομιλιών με συνθηματικές λέξεις που έχουν καταγράψει οι σούπερ κοριοί και στις οποίες η μία πλευρά των συνομιλητών βρίσκεται μέσα στις φυλακές και η άλλη έξω από αυτές. Η τελευταία συντίθεται από έναν αριθμό κακοποιών ή τελευταίας "εσοδείας" συνεργών που συστρατεύθηκαν με επίλεκτα μέλη της Greek Mafia.

Σ' αυτές τις συνομιλίες λέγεται ότι ανιχνεύτηκαν κωδικοί, που παραπέμπουν ή αποτελούν ενδείξεις για εν δυνάμει προπαρασκευαστικές πράξεις απαγωγής. Όπως αναλύονται οι συνομιλίες σε συνδυασμό με το εγηκληματολογικό κεκτημένο, ο στόχος δεν αναμένεται αυτή την φορά να είναι επιπέδου εφοπλιστή ή βιομήχανου.

Η τελευταία αποτυχία της "διαρπαγής" του Κίκου Μαρτίνου ανέδειξε άλλης φύσης λειτουργικά προβλήματα για τους δράστες, αλλά και η επιβολή των capital control φαίνεται ότι αναθεωρεί τον ορισμό- καθορισμό της προτεραιότητας. Και προτεραιότητα εικάζεται πώς αποτελεί ο φορέας του εύκολου και έτοιμου χρήματος.

Και ως τέτοιοι σε πρώτο επίπεδο ανάλυσης ορίζονται όλοι όσοι εισπράττουν και διαχειρίζονται "ζεστό" χρήμα σε ημερήσια βάση, όπως είναι μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοι σούπερ μάρκετ, καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών αυτό τον καιρό και άλλοι.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger