Στο πλαίσιο της Ατζέντας 21, η οποία εφαρμόζεται στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, ετοιμάζεται στην Ελλάδα αστυνομία φύσης, κατάσχεση κυνηγετικών όπλων και ηλεκτρονικό φακέλωμα κυνηγών.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Γιάννης Τσιρώνης, χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί όλο το πλαίσιο λειτουργίας κυνηγετικών αδειών αλλά ταυτόχρονα και να απλοποιηθεί.

Πλέον δεν θα μπορεί να κυνηγά ο οποιοσδήποτε, καθώς το κράτος θα βάλει άκαμπτους κανόνες, με σκοπό αργότερα να μην κυνηγά κανείς και «ταράζει το περιβάλλον».

Η πολιτεία θα απαιτεί να γνωρίζει με ποια εκπαίδευση κυνηγούν, εάν έχουν κάνει τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να δηλωθούν και όσα όπλα δεν αντιστοιχούν σε κυνηγητικές άδειες.

Πόσοι άραγε έχουν επίσημη εκπαίδευση κυνηγού;

«Δεν είναι ασφαλές να υπάρχει σε μία ντουλάπα ένα όπλο όταν κανείς δεν γνωρίζει εάν ο κάτοχος έχει την επάρκεια να το κρατήσει» ανέφερε, ο κ. Τσιρώνης, προσδιορίζοντας σε ένα εκατομμύριο τα κυνηγετικά όπλα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε ανθρώπους που δεν είναι κυνηγοί, σύμφωνα με τα πρότυπα του κράτους.

Έτσι θα κατασχεθούν πολλά όπλα, ώστε στο τέλος να οπλοφορεί μόνο η εξουσία.

Παράλληλα, έρχεται η Αστυνομία φύσης, ένα ενιαίος φορέας φύλαξης που θα αντιστοιχεί σε διαφορετικές ειδικότητες και θα έχει δημόσιο έλεγχο.

Στόχος του νέου σώματος, όπως αναφέρεται, θα είναι η πάταξη λαθροθηρίας, της παράνομης υλοτομίας, της παράνομης μανιταροσυλλογής κ.α.

Κανείς δεν θα κόβει ξύλα, κανείς δεν θα μαζεύει μανιτάρια και σύμφωνα με τον Codex Alimentarius κανείς δεν θα μαζεύει βότανα από την φύση.

Επίσης, θα δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή για τη Διαχείρισης της Άγριας Πανίδας ως ανεξάρτητου γνωμοδοτικού οργάνου, το οποίο θα βοηθά τις υπηρεσίες στη λήψη αποφάσεων όπως για τις ρυθμιστικές διατάξεις για το κυνήγι, οι οποίες σήμερα βασίζονται, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, σε στατιστικούς αριθμούς που δίνουν οι κυνηγοί και όχι σε επιστημονικά κριτήρια.

Εν ολίγοις οι κυνηγοί θα μπορούν να κυνηγούν όλο και λιγότερα θηράματα για να μην διαταράξουν την πανίδα.

Επιπλέον,  έρχεται ηλεκτρονική έκδοση των αδειών θήρας και ο καλύτερος οικονομικός έλεγχος κυνηγετικών συλλόγων, οι οποίοι συλλέγουν τα χρήματα από τα τέλη έκδοσης των αδειών.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger