Στο Άγιον Όρος θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Sergey Naryshkin, ο οποίος θα μεταβεί για προσκύνημα μαζί με τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ανακοίνωσε πως ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ορθόδοξου Κόσμου και την υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών.

«Ξέρετε, η Εκκλησία χωρίζεται από το κράτος, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας. Αλλά, ως πρόεδρος της Κρατικής Δούμας είμαι έτοιμος να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου, και θα υπερασπίζεται πάντα τις παραδοσιακές αξίες της καθολικής ηθικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Naryshkin τόνισε επίσης πως οι εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκειών οφείλουν να ενωθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις και απειλές.

«Να αλληλεπιδρούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, παρά τις μεγάλες γνωστές διαφορές και διαφωνίες που μπορούν να ξεπεραστούν» δήλωσε χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχα Κύριλλου με τον Πάπα.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger