Θρίλερ  στον αέρα με αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας EL AL που εκτελούσε την πτήση Νέα Υόρκη-Τελ Αβίβ. 

Την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Ελβετία έγινε τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος ανέφερε ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος. 

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε, αλλά απογειώθηκαν ελβετικά F 18 και το συνόδευσαν μέχρι το ελληνικό FIR. Εκεί το συνόδευσαν ελληνικά F 16 μέχρι τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπου τη συνοδεία ανέλαβαν τουρκικά αεροσκάφη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την περιπέτεια με το αεροσκάφος της EL-AL που πέταξε συνοδεία ελβετικών F 18 και ελληνικών F 16 γιατί υπήρχε απειλή για εμπρηστικό μηχανισμό. 

Η ανακοίνωση: Σήμερα 5 Ιουλίου 2016, αεροσκάφος τύπου Boeing 747 της εταιρείας EL-AL, εκτελώντας το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Τελ Αβίβ, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:02 με πληροφορία ύπαρξης εμπρηστικού μηχανικού. 

Το αεροσκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του από το FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδο του στις 11:12, τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο (2) ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger