Ο Οικονομικός Εισαγγελέας δέσμευσε περιουσίες εφοπλιστή και πρώην προέδρου των βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Τα ονόματα τους φέρονται να εντοπίστηκαν στα CD με τη λίστα 1.364.069 καταθετών μεγάλων ποσών που διαθέτουν ή διέθεταν από την 01.01.2000 έως και την 08.06.2012 τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων είχαν διενεργηθεί, τουλάχιστον σε ένα έτος, συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ ή εμβάσματα προς το εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, όπως υποστηρίζει η fmvoice.gr, δεσμεύθηκαν οι καταθέσεις, τα χρεόγραφα και τα ακίνητα του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου και του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου.

Οι ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, τόσο στην περίπτωση του Δασκαλόπουλου όσο και στην περίπτωση του Τσάκου, διασταύρωσαν τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών κατά την περίοδο 2000-2012 με τα στοιχεία που είχαν συμπεριλάβει οι φορολογούμενοι στις φορολογικές δηλώσεις της ίδιας περιόδου.

Tα μεγάλα ποσά δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις έσοδα και εισοδήματα

Από τις διασταυρώσεις αυτές, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι μεγάλα ποσά που εμφανίζονται να έχουν διακινηθεί μέσω των τραπεζικών λογαριασμών δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις έσοδα και εισοδήματα.

Τα ακάλυπτα αυτά ποσά καλούνται τώρα οι φορολογούμενοι να τα δικαιολογήσουν με βάση νόμιμα παραστατικά και άλλα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της προέλευσής τους.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger