Γράφει ο Νικ. Αλ. Αγυρίου

Όραμα αμέτρητων παρελθόντων στις συντεταγμένες του χώρο-χρονου μέσα από την μήτρα των επαναλαμβανόμενων κοσμικών γεγονότων.

Σ' αυτόν τον μαθηματικόν τύπο ο χρόνος είναι πάντα κυρίαρχος σαν η σπείρα της αιωνιότητας, όπου επαναλαμβάνεται συνεχώς, γιατί ο χρόνος δίνει την ώθηση στο χώρο.

Ο χρόνος και η συνειδητότητα συνδέονται άμεσα ως ψυχική διάσταση.

Γι' αυτό στο σημείο αυτό να τονίσω, το λάθος που κάνουν κάποιοι όταν διαδίδουν για κατάρρευση του υλικού κόσμου (matrix) με σημείο αναφοράς την ανθρώπινη εξέλιξη. Εκεί ακριβώς κάνουν σφάλμα.... Διότι μπερδεύουν την εξέλιξη της συνειδητότητα με την ανθρώπινη ψυχική διάσταση και την εικονική πραγματικότητα (matrix).

Στον πνευματικό κόσμο μια κίνηση του χρόνου είναι η εικών μιας ανάμνησης περασμένων γεγονότων. Ουσιαστικά ο υλικός κόσμος (matrix) είναι σε κίνηση μέσα στο χώρο-χρονο.

Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι η στενή σχέση που αλληλεπιδρά. 

Το παρελθόν αποτελείται από όσα έγιναν και όσα θα μπορούσαν να συμβούν.

Συνεπώς το μέλλον με βάση το νόμο των πιθανοτήτων διαθέτει μεγάλο φάσμα,

Αυτό που τώρα είναι παρόν την επόμενη στιγμή είναι παρελθόν.

Η σχέση μεταξύ κόσμου και αντι-κόσμου δείχνει την τα μυστήρια χαρακτηριστικά του χρόνου και, πως η κατεύθυνσή του είναι σχετική.

Ο χρόνος στον αντι-κόσμο κινείται αντίθετα, δηλαδή από το μέλλον προς το παρόν.

Ο Πλάτων στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" , δείχνει ακριβώς αυτό, όταν μιλάει για ένα παλλόμενο σύμπαν, όπου κατά περιόδους ο χρόνος αντιστρέφεται και, στο τέλος κάθε κύκλου όλα σταματούν χρονικά, ξεκινώντας την κίνηση προς τα πίσω.

Ο αντι-κόσμος έχει την συμπεριφορά μιας αντανάκλασης στον κόσμο μας.

Αυτό που εμείς θεωρούμε μέλλον, ίσως είναι ήδη παρελθόν στους ανθρώπους του αντι-κόσμου. 


Άρα, το μέλλον υπάρχει τώρα στην διάσταση του χρόνου, αλλά η ακριβής μορφή του δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αυτό εξαρτάται από τον παράγοντα άνθρωπο και τι ακριβώς πράττει παρά την πίεση των περιστάσεων...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger