Οι άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποίησαν πριν από λίγο ελεγχόμενη έκρηξη του ύποπτου δέματος που είχε εντοπιστεί στο σπίτι δικαστικού στην Καισαριανή. Σύμφωνα με πληροφορίες το δέμα περιείχε ξυραφάκια και κροτίδες. Παρόμοιος μηχανισμός είχε σταλεί τον Ιούνιο και στην πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Με ελεγχόμενη έκρηξη άνδρες του ΤΕΕΜ (Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) εξουδετέρωσαν πακέτο βόμβα που είχε σταλεί στο σπίτι δικαστικού, εφέτη της δίκης του Noor One στην περιοχή του Υμηττού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εφέτης παρέλαβε μόνος του το δέμα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής του και όταν το άνοιξε είδε κάποια καλώδια να εξέχουν και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσα στο πακέτο υπήρχαν κροτίδες και ξυραφάκια.

Πυροτεχνουργοί έβγαλαν σε εξωτερικό χώρο το πακέτο και προχώρησαν στην εξουδετέρωσή του.

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ που πέρασε στα «ψιλά»! ΔΕΜΑ – ΒΟΜΒΑ με ξυραφάκια εντοπίστηκε σε σπίτι ΔΙΚΑΣΤΗ ΕΦΕΤΗ στον Υμηττό – Είχε αναλάβει την εκδίκαση γνωστής υπόθεσης που βοά το Πανελλήνιο… – Eίχε ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ και την πρωτόδικη απόφαση της Κούνεβα!Mόλις έπιασε στα χέρια του τον φάκελο ο δικαστής είδε το όνομα του αποστολέα, που σύμφωνα με τα όσα είχαν αναγράψει οι δράστες ήταν ένας καθηγητής λαογραφίας. Ωστόσο όταν ο δικαστικός λειτουργός επιχείρησε να ελέγξει το όνομα του αποστολέα στο διαδίκτυο δεν κατάφερε να το βρει πουθενά.

Αμέσως υποψιάστηκε ότι το περιεχόμενο του φακέλου ήταν ύποπτο και κάλεσε την αστυνομία. Πέταξε το φάκελο στην αυλή και μάλιστα διέκρινε, όταν έπεσε στο έδαφος και σχίστηκε λίγο, ένα καλώδιο.

Οι τρομοκράτες αυτή τη φορά είχαν επιλέξει να βάλουν τον εκρηκτικό μηχανισμό σε έναν φάκελο ντοσιέ. Μόλις ο δικαστικός θα τραβούσε τα πλαστικά ελατήρια που τον κρατούσαν κλειστό, θα ενεργοποιούνταν η βόμβα.

Οι τρομοκράτες δεν είχαν τοποθετήσει το μηχανισμό σε βιβλίο καθώς η μεθοδολογία αυτή είχε χρησιμοποιηθεί πριν περίπου ένα μήνα σε δικαστικό λειτουργό στο Χολαργό και επειδή η γυναίκα είχε καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει δεν άνοιξε το βιβλίο.

Ήθελαν να έχουν θύμα και για να «ξεγελάσουν» τον δικαστικό τοποθέτησαν τη βόμβα σε ντοσιέ για να μην κινήσουν υποψίες.

Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι δικαστές βρίσκονται στο στόχαστρο τρομοκρατικής οργάνωσης. Και μπορεί να μην ανέλαβε κανένας την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου πακέτου πριν ένα μήνα όμως στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι αυτή τη φορά δεν είναι απίθανο να υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Πάντως οι Αρχές δεν αφήνουν ασχολίαστο και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επιστολές από αρχηγικά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που απειλούσαν ευθέως δικαστές, ενώ σε μια από αυτές υπάρχει αναφορά και στην υπόθεση του Noor 1, υπόθεση με την οποία είχε ασχοληθεί και ο εφέτης Πειραιά που παρέλαβε το δέμα – βόμβα.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger