Όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε ένα οργανωμένο κύμα χιονιά και ψύχους προς τα μέσα Δεκεμβρίου. Ήδη γνωστό Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόβλεψης καιρού το ECMWF, θέλει το διάστημα 12 με 15 Δεκεμβρίου να περνάει ένα ισχυρό κύμα χιονιά και ψύχους πάνω από την Ελλάδα δίνοντας σφοδρότατες χιονοθύελλες και ισχυρές καταιγίδες.

Όπως θα δείτε και στους  χάρτες του ECMWF, πολικό ψύχος κινούμενο από την Ρωσία πιο νότια προς την περιοχή μας, θα συναντήσει θερμότερες αέριες μάζες προκαλώντας το σπάνιο χιονοφαινόμενο ''LAKE EFFECT SNOW'' δίνοντας αρκετά πυκνά χιόνια ή και χιονοθύελλες ως και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε περιοχές των Αθηνών.
Καλό θα ήταν προς το παρόν να μη λάβετε υπόψη σας την πιθανή αυτή πρόβλεψη για προγραμματισμό αγροτικών εργασιών ή ταξιδιών αν δεν σιγουρέψουν 100% τα προγνωστικά στοιχεία.

Πάντως και τα υπόλοιπα μοντέλα πρόβλεψης καιρού αρχίζουν να συμφωνούν γι' αυτή την σπάνια καιρική εξέλιξη για την περιοχή μας που αν έρθει θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ψυχρή εισβολή αλλά και τον μεγαλύτερο χιονιά των τελευταίων χρόνων για τη χώρα μας.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger