Συνελήφθη το πρωί 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Από χθες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν την περιοχή, η οποία βέβαια θεωρούνταν άβατο,  προκειμένου να βρουν στοιχεία για τον εντοπισμό του δολοφόνου του μικρού Μάριου. 

Το γλέντι της ντροπής

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μ. από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, στο οποίο έπεσε νεκρός ο 11χρονος Μάριος, είχε στηθεί γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, τους οποίους επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σπίτι και οι προσκεκλημένοι στο γλέντι είναι ύποπτοι για τη μοιραία αδέσποτη σφαίρα. Αλλωστε, οι πρώτοι που προσήχθησαν ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.

Οι δράστες, στο διάστημα που μεσολόβησε, καθώς το παιδί μέχρι και το επόμενο παιδί θεωρούνταν ότι έφυγε από τη ζωή είτε από παθολογικά αίτια, είτε επειδή χτύπησε από την πτώση, είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το χώρο από κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία, εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πέρασε από τον θανάσιμο τραυματισμού του αγοριού, αλλά και της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση.

«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός στον «Ελεύθερο Τύπο».

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 34 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Οι κάλυκες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, βρέθηκαν σε οικόπεδο περίπου 80 μ. από το σπίτι στο οποίο είχε στηθεί το γλέντι. Ομως, δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι έπεσαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν η γιορτή, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι από εκείνους που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν μόλις ενημερώθηκαν ότι έπεσε νεκρό ένα παιδί από αδέσποτη σφαίρα. Μάλιστα, δεν αποκλείουν την περίπτωση να έχουν μετακινηθεί και φυγαδευτεί σε άλλους καταυλισμούς εκτός Αττικής, αφού ενδεχομένως έχουν εξαφανίσει πειστήρια που τους ενοχοποιούν. Πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζεται να υιοθετείται από παραβατικές ομάδες Ρομά μετά από τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Το μοιραίο γλέντι

Αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας από την τοπική κοινωνία, αναφέρουν ότι το γλέντι της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε γυναίκα η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο ακόμη άτομα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Μετά τις 9 μ.μ. άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Ο Ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλωθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκιση της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν εκείνο το βράδυ στην αστυνομία και κατήγγειλαν άσκοπους πυροβολισμούς. Αλλά όπως προκύπτει, το κακό είχε γίνει ήδη, με θύμα το 11χρονο αγόρι.

Το επικίνδυνο έθιμο

Στη δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως επικίνδυνο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους, σημειώνει ακόμη η εφημερίδα. Οι αστυνομικοί της περιοχής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Οπως λένε, πολλές φορές ακόμα και οι κλήσεις που δέχονται από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό, διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το επικίνδυνο έθιμο θα κόστιζε τη ζωή σε ένα παιδί, που βρισκόταν ανάμεσα σε πολλούς συμμαθητές του, στη σχολική γιορτή. Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το αγόρι λιποθύμησε και χτύπησε πέφτοντας. Η αλήθεια δεν διαπιστώθηκε ούτε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», παρά μόνον από τον ιατροδικαστή.

«Μας έφεραν το παιδί νεκρό με αιφνίδια απώλεια αισθήσεων από ενδεχόμενο παθολογικό αίτιο ή ατύχημα. Διακρίναμε ένα μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια εντοπίσαμε βολίδα πυροβόλου όπλου (ενδεχομένως 9 ΜΜ) που είχε προκαλέσει ωστική βλάβη και βλάβη στον εγκέφαλο», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Το «κάλεσμα» τοξικομανών 

Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία εξετάζει και ένα διαφορετικό ενδεχόμενο, πέρα από το σενάριο να ήρθε η «μοιραία» σφαίρα από «μπαλωθιές» κατά τη διάρκεια του γλεντιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εναλλακτική εκδοχή, με πυροβολισμό στον αέρα γίνεται «κάλεσμα» προς τους τοξικομανείς της περιοχής, προκειμένου να ξέρουν σε ποιο ακατοίκητο σπίτι θα γίνει η διακίνηση των ουσιών.



Πηγή:fimerida.gr 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger