Στις 13 του Φλεβάρη του 1961, ανακαλύφθηκε κοντά στην Olancha, της Καλιφόρνια, ΗΠΑ, ένας βράχος που χρονολογείται 500.000 ετών και φαίνεται να περιέχει εντελώς αναχρονιστικά ένα μπουζί.
Το ασυνήθιστο αντικείμενο, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως το τεχνούργημα του Coso, αποτελείται από μια σύγχρονη συσκευή που μοιάζει με μπουζί που περικλείεται από ένα γεώδες, μια γεωλογικά δευτερεύουσα μορφή η οποία εμφανίζεται σε ορισμένα ιζηματογενή και ηφαιστειακά πετρώματα.


Οι γεωλόγοι εξέτασαν τα απολιθώματα γύρω από τη συσκευή και τη χρονολόγησαν 500.000 ετών ή παλαιότερη. Η προέλευση του τεχνουργήματος υπήρξε η αιτία πολλών εικασιών, συμπεριλαμβανομένων, της ύπαρξης ενός αρχαίου προηγμένου πολιτισμού, προϊστορικούς εξωγήινους, ή ανθρώπινους χρονοταξιδιώτες από το μέλλον, που άφησαν πίσω το τεχνούργημα.

Ωστόσο, η ηλικία του τεχνούργημα έχει αμφισβητηθεί από τους επιστήμονες, κυρίως από τον Pierre Stromberg και τον Paul V. Heinrich, οι οποίοι προσπούν να δείξουν ότι η συσκευή έγινε το 1920 και περιβάλλεται από μια γρήγορα σχηματισμένη σύμπηξη και όχι από γεώδες.

Το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το τεχνούργημα του Coso είναι άγνωστο από το 2008. Δείτε στο 4:50 λεπτό.

ΠΗΓΗ:mymind.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger