Ένα αυτοκίνητο βόμβα (VBIED) ανατινάχτηκε την Παρασκευή στην είσοδο της διοίκησης χωροφυλακής στην πόλη Κοζλούκ της κυρίως κουρδικής επαρχίας Μπατμάν στη νοτιοανατολική Τουρκία.


Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και διέρρευσε στα διαδικτυακά Μέσα.

Όπως θα δείτε, το αυτοκίνητο σταματά μπροστά στους φρουρούς και ανατινάζεται σκοτώνοντας τους και τον οδηγό του.

Ο τουρκικός Τύπος κατηγορεί για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), αν και οι Κούρδοι ως κοσμικοί και αριστεροί αποφεύγουν τέτοιες τακτικές που χαρακτηρίζουν τους τζιχαντιστές.

Ο κουρδικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας στην Τουρκία διεξάγεται επί 4 δεκαετίες.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν σκοτωθεί σχεδόν 40.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 5.500 Τούρκων στρατιωτικών και αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση:




ΠΗΓΉ: tribune.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger