ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ:



Δεξιά: είναι σε κύκλο το σημείο που έγινε η άσκηση των Τούρκων κοντά στον Έβρο στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, (τουρκ. Kırklareli, αρχικά Kırkkilise (Σαράντα Εκκλησιές).
Αριστερά: είναι σημειωμένο με βέλη πάνω και κάτω τα πιθανά σημεία που ίσως θα επιχειρήσουν οι Τούρκοι να επιτεθούν, ενδεχομένως στα δυο αυτά  2 μέτωπα , όπως είχαμε προειδοποιήσει πριν 1 χρόνο περίπου..... 
(Δείτε εδώ )




Γνωρίζουν πολύ καλά οι άξιοι επιτελείς του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ πώς μαζί με το Αιγαίο ο φόβος εισβολής προέρχεται και από τον Έβρο. Αυτό άλλωστε περιγράφονταν στο τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα».

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές ασκήσεις από μονάδες Τεθωρακισμένων, Πεζικού και Πυροβολικού στον Έβρο με αεροπορική υποστήριξη και κάλυψη, πρόσφατα μετέβη στην περιοχή ο Πάνος Καμμένος.

Γενικότερα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην κυπριακή ΑΟΖ συνδέεται με τις αποτυχία στο Αφρίν και τα φέρετρα που φθάνουν στην Τουρκία από το μέτωπο με τους Κούρδους.




Έτσι προχθές η  55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας έκανε άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη με την ευρεία  συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων  ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.

Ο διοικητής του 5ου Σώματος,  στρατηγός Gürsel Yüz,  και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης  Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης Cihan Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση .

Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.

Δείτε βίντεο: 


Δημοσίευση σχολίου

Blogger