Στο "μάτι" των "γερακιών" της Άγκυρας εκτός από τα Ίμια στα οποία ανεβάζουν σταθερά το θερμόμετρο της έντασης, είναι και οι Οινούσσες. Αυτήν την περιοχή επέλεξαν να προχωρήσουν σε μια σοβαρή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην οποία πρωταγωνιστούσε η κορβέτα TCG Büyükada. 


Η πρόκληση αυτή προηγήθηκε εκείνης της φρεγάτας Barbaros, η οποία έφθασε μέχρι τα στενά του Καφηρέα πραγματοποιώντας μια "κρουαζιέρα" έως και στα ανατολικά των Οινουσσών.

Ο φακός του @AegeanHawk κατέγραψε την τουρκική κορβέτα TCG Büyükada (F-512), κλάσης Ada, σε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, περνώντας από το στενό που χωρίζει Χίο με Οινούσσες. Σύμφωνα με τον έμπειρο AegeanHawk, αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Να σημειωθεί πως στο λιμάνι της Χίου βρισκόταν και η ελληνική φρεγάτα F465 Θεμιστοκλής. Πάντως τα δυο μαζεμένα περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστούν δυο πολεμικά πλοία της γείτονος έρχονται να αντιστρέψουν, έστω και περιστασιακά, την εικόνα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με επιτελείς του ελληνικού πενταγώνου έχει καταγραφεί ότι στην αιχμή της τουρκικής προκλητικότητας για την κλιμάκωση της έντασης βρίσκεται η, σαφώς πιο οικονομική, τουρκική ακτοφυλακή. 


πηγή: stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger