13-06-2009

Μηχανισμό καταστροφής στην καρδιά της χώρας είχε στήσει το «βαθύ κράτος» της γείτονος

Ο ρόλος της Τανσού Τσιλέρ

και οι σχέσεις της με τη CIA

«Μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι η Εργένεκον είχε παρακλάδια και σε άλλες χώρες της ΕΕ, επιδιώκοντας την πλήρη αποδιοργάνωσή τους»!



Μπορεί το λεγόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας να είχε στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό καταστροφής στην καρδιά της Ελλάδας; Μπορεί οι παρακρατικοί-μέλη του να οργάνωναν εξτρεμιστικές ενέργειες στη χώρα μας;

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «PRESS Time», ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον στην Τουρκία, έχει στα χέρια του κατάθεση πρώην μέλους της που αποκαλύπτει ότι είχαν στήσει στην Ελλάδα παρακλάδι της με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας!

Το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται είναι γιγαντιαίο. Το ίδιο κύκλωμα που οργάνωνε την πτώση της κυβέρνησης στην Τουρκία και την επιβολή χούντας και σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κατά βάσης του ΝΑΤΟ στη χώρα και δολοφονίες στρατιωτικών (μεταξύ των οποίων και Έλληνα) επιδίωκε την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο. Ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι η Εργκένεκον είχε παρακλάδια και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., επιδιώκοντας την πλήρη αποδιοργάνωσή τους.

Το κουβάρι που προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Τούρκοι αδιάφθοροι δικαστές, πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και αστυνομικοί είναι τόσο μπερδεμένο και έχει τόσες άκρες που ξεπερνά το σενάριο και της πιο «τραβηγμένης» ταινίας κατασκοπείας. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν οι εισαγγελείς στα χέρια τους συνδέουν την οργάνωση με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους, πράκτορες της ΜΙΤ κ.ά. Η Εργκένεκον συνδέεται με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, το οποίο με τη σειρά του, βάσει στοιχείων που έχουν οι δικαστές, συνδέεται με την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, την οποία φάκελος της ΜΙΤ και Αμερικανοί πράκτορες συνδέουν με τη CIA, καταδεικνύοντάς τη ως πράκτορα. Εδώ, βέβαια, προστίθεται και ο περίεργος θάνατος του πράκτορα της CIA που την είχε κατονομάσει ως «συνάδελφό» του.

Πηγή : http://www.press-time.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger