Ο όρος Vimana σημαίνει κατά λέξη "Αντικείμενο, το οποίο υπό κάθε έννοια, κινείται πολύ μετρώντας το χώρο-διάστημα (Raum) [-mana] και, είναι ο πιο γενικός σανσκριτικός όρος για τα «ιπτάμενα αντικείμενα». Ως Vimanas περιγράφονται πολύ διαφορετικά μεταξύ τους διαστημόπλοια και πλοία μεταξύ διαφορετικών διαστάσεων: π.χ. εκείνα τα διαστημόπλοια που έχουν πρόσβαση στις υψηλότερες διαστάσεις, αλλά που μπορούν επίσης να περάσουν σε μια ελαφριά μορφή υλοποίησης; Τα διαστημόπλοια των Θεών και των δαιμόνων και ακόμη και τα πνευματικά διαστημόπλοια μετάβασης, αλλαγής διαστάσεων. Ως Vimanas χαρακτηρίζονται συχνά και τα διαστημόπλοια, τα οποία, συγκρινόμενα με τα άλλα δύο είδη, είναι μικρά και κυκλοφορούν πλησίον της Γης.
Συχνά, σε συνάρτηση με τα Vimanas, αναφέρονται και τα Sabhas. Κατά λέξη Sabha σημαίνει "Αίθουσα συγκεντρώσεων". Αυτός ο όρος μας δίνει ήδη μια πρώτη εντύπωση σε σχέση με το μέγεθος αυτών των αντικειμένων.
Τα Sabhas μπορούν να είναι σταθμευμένα πάνω σε πλανήτες, είναι όμως ικανά να κινούνται και να πετούν, ορισμένες φορές κουβαλούν πολλά Vimanas.
Ένα παράδειγμα γι΄αυτά βρίσκουμε στη Srimad-Bhagavatam. Εκεί περιγράφεται πως οι κυρίαρχοι των 7 κάτω κόσμων επιτίθενται στο πέμπτο πλανητικό σύστημα.
«Ο Bali Maharaja, βασιλιάς των Daityas και Asuras, ανέβηκε στο πολεμικό όχημα του (Ratha) και συγκέντρωσε τους στρατούς του γύρω του. Έμοιαζε σαν να κατάπιναν τους ουρανούς και σαν να κατέκαιγαν όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα με τα βλέμματα τους. Μαζί με τις ορδές των στρατών του Bali Maharaja ξεκίνησε για την Indrapuri, την πρωτεύουσα του πλανήτη του Indras. Όταν έφτασαν έμοιαζε σαν να σειόταν όλο το έδαφος. . Στην πόλη του βασιλιά Indra υπήρχαν αμέτρητα κτίρια, φαρδιοί δρόμοι και αίθουσες συγκεντρώσεων Sabha, όπως και όχι λιγότερα από εκατό αεροσκάφη (vimanair nyarbudair).
... Ο Bali Maharaja, ο κυβερνήτης αμέτρητων στρατιωτών, συγκέντρωσε τους 'ανθρώπους' του έξω από την πόλη και επιτέθηκε στο βασίλειο του Indra από όλες τις πλευρές.» (Srimad-Bhagavatam 8.15.8a, 10-11,16,23a)
Πιθανότατα σήμερα, τα διαστημόπλοια Sabha που σταθμεύουν στο διάστημα, θα τα ονομάζαμε μητρικά διαστημόπλοια. Όμως τα διαστημόπλοια ή διαστημικοί σταθμοί Sabha, δεν αποτελούν την ύψιστη κατηγορία διαστημοπλοίων, που είναι γνωστή στη σανσκριτική γλώσσα. Τα μεγαλύτερα είναι τα Puras, οι "ιπτάμενες πολιτείες".
Το πιο φημισμένο παράδειγμα με Pura των βεδικών γραφών, αφορά ένα ολόκληρο στόλο Pura - τα τρία Puras των γιών του ισχυρού δαίμονα Taraka. Αυτή η περίπτωση, ένα είδος βεδικού star war, αναφέρεται στα περισσότερα από τα δεκαοκτώ Purana και εν μέρει περιγράφεται με λεπτομέρειες , όπου και πάλι υπάρχουν ολοφάνεροι παραλληλισμοί με τα σύγχρονα φαινόμενα...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger