άνθρωπος σήμερα ζει στην εποχή του άκρατου υλισμού και υποβάθμισης του πνεύματος θεοποίησε το σώμα του, έκανε αντικείμενο λατρείας την εμφάνιση του και άφησε
απροστάτευτη την ψυχή του. Έτσι είναι μόνιμα βαριεστημένος, κουρασμένος και απογοητευμένος, χωρίς χαρά, αν και τα έχει όλα."

Γεράσιμος Καλογεράκης: " Η Υπέρτατη Μύηση "


Για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, πρέπει να προωθήσουμε τις πνευματικές αναζητήσεις και να περιορίσουμε την υλιστική ασυδοσία της εποχής μας, για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της ψυχής και τη φρεσκάδα του πνεύματος μέχρι τα γεράματα.
Πρέπει να αντισταθούμε στον φαύλο κύκλο της παγκοσμιοποίησης, της καταναλωτικής κοινωνίας και του αδηφάγου κατεστημένου, που προσπαθεί να μετατρέψει τις ανθρώπινες ψυχές σε στάνη απογοητευμένων και κουρασμένων προβάτων.
Πρέπει να γίνουμε ενσυνείδητες πνευματικές οντότητες για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές καταστάσεις, όπως τον θυμό, την οργή, τη λύπη, τη στεναχώρια, τη ζήλια και προ παντός το άγχος για την απόκτηση χρήματος. Το εξουσιαστικό κατεστημένο υποθάλπει αυτές τις αρνητικές καταστάσεις ώστε να αφανίζονται όλα τα αποθέματα θετικής ενέργειας του ανθρώπινου οργανισμού και να δημιουργούνται προβλήματα υγείας, ώστε να μην μπορούν να σκεφτούν και να αντιδράσουν.
Το περιβάλλον στο οποίο ζει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μολυσμένο από βιολογικούς και χημικούς
ρύπους. Όμως η χειρότερη μορφή ρύπανσης την οποία αποσιωπούν όλοι είναι η ψυχολογική, η πνευματική και η συναισθηματική, που οφείλονται στις αρνητικές ενέργειες και στις αρνητικές σκέψεις που εκπέμπουν οι προβληματικοί και μονίμως ευερέθιστοι άνθρωποι. Η ψυχολογική μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον που κινούνται και εργάζονται, είναι συνήθως νευρική έκρηξη, ψυχολογική κατάπτωση και καταπίεση, κόπωση και απογοήτευση.
Μεγάλα ποσά αρνητικής ενέργειας εκπέμπουν οι ζητιάνοι, για να προκαλέσουν τον οίκτο των περαστικών, των οποίων διασαλεύουν αρνητικά την ψυχική τους διάθεση για τη δημιουργία οίκτου.
Όταν τους δίδεται βοήθεια εκπέμπουν ακόμη μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια, για να αντισταθμίσουν
αυτή που εισέπραξαν από την αρνητικότητα του οίκτου της ελεημοσύνης. Ο ζητιάνος αντιπαθεί πιο πολύ αυτόν που τον βοήθησε από αυτόν που περνά αδιάφορος.
Όταν ελεείς ένα ζητιάνο δεν λύνεις το μόνιμο πρόβλημα του, αλλά τον ενθαρρύνεις να γίνει επαγγελματίας ζητιάνος και επαγγελματίας τεμπέλης που φοβάται την εργασία.
Εκπομπή αρνητικής ενέργειας παρατηρείται στα νεκροταφεία και τις κηδείες, στα στέκια των κάθε
είδους εξαρτημένων και περιθωριακών ατόμων, στις χαρτοπαικτικές λέσχες, στα δικαστήρια, στα καζίνο.
Αρνητική ενέργεια διαχέουν οι ψευδείς ειδήσεις και τα ακατάλληλα θεάματα των τηλεοπτικών μέσων, τα οποία είναι έξω από τα παραδεκτά ισχύοντα πρότυπα.

Έτσι αποσυντονίζουν τον ανθρώπινο ψυχισμό, που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα κοινωνική δομή που του παρουσιάζουν.
Αρνητική ενέργεια υπάρχει και στις εκδηλώσεις των αναρχικών που είναι όλοι εναντίον όλων και κάποιοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του δικαστή ή του δημίου, που τιμωρεί όποιον θέλει με ζημιές, εμπρησμούς, τραυματισμούς. Η ιδιότυπη αυτή απόδοση δικαιοσύνης, δημιουργεί αισθήματα αρνητικότητας, απόλυτης ανασφάλειας και παράγει ένα φαύλο κύκλο μίσους.
Υπάρχουν και οι εριστικοί τύποι, που επιζητούν την πολυκοσμία, τις συγκεντρώσεις, τα γήπεδα, τις
εκκλησίες, για να πυροδοτήσουν με τη διαγωγή τους νευρική έκρηξη του κόσμου και να εισπράξουν την ενέργεια που εκτονώνεται με την αντίδραση αυτών.
Στις περιπτώσεις αυτές αρνητικότητας αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να αποφύγουμε κάθε φόρτιση, ο καλύτερος τρόπος είναι η φυγή ή η αδιαφορία, οπότε όλη η αρνητικότητα επιστρέφει στον ίδιο που την προκαλεί.
Παρατηρούνται όμως και εκπομπές θετικής ενέργειας, στα πανηγύρια, στους γάμους και διάφορες
χαρούμενες κοινωνικές εκδηλώσεις και διασκεδάσεις.
Δυστυχώς όμως ξεχάσαμε πως να διασκεδάζουμε. Τα συναισθήματα των ανθρώπων που δισκεδάζουν, διαχέουν θετική ενέργεια η οποία, επηρεάζει και αυτούς που δεν έχουν σχέση με τη διασκέδαση.
Οι εξουσιαστές φρόντισαν και μετέτρεψαν τις κοινωνίες σε αγέλες, θρησκευτικές, κομματικές,
ποδοσφαιρικές, αγέλες κοινωνικών οργανώσεων, των αναρχικών, των ναρκομανών και πολλές άλλες. Οι αγέλες χάνουν την κρίση και τη λογική τους, ομαδοποιούνται και κατευθύνονται πιο εύκολα από ότι ένας άνθρωπος μόνος του.
Τα μονότονα σπίτια, οι ψηλές και άκομψες οικοδομές, η έλλειψη πρασίνου, η κατακόρυφη συγκατοίκηση, οι ασφαλτόδρομοι, η συμπεριφορά των ανθρώπων, η πειθαρχία σε λάθος πρότυπα που μας ενοχλούν, τα μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων, οι ουρές των λεωφορείων και των τραπεζών, δημιουργούν ανία, μονοτονία, εκνευρισμό και σχεδόν απέχθεια για τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Αδυνατούμε να ανανεωθούμε, να συγκεντρωθούμε πνευματικά από την καθημερινή φθορά και παθαίνουμε ψυχολογικό μαρασμό,που είναι χειρότερος από τον θάνατο. Αποτέλεσμα όλων αυτών
είναι η αύξηση των ψυχολογικών παθήσεων.
Σαν αντιστάθμισμα των αρνητικών καταστάσεων προβάλλει ο έλεγχος της οργής, του θυμού, και
όλων των συναισθημάτων, μια προσπάθεια που είναι πολύ κουραστική. Πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον της εργασίας μας και να βοηθήσουμε, όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους που εργάζονται μαζί μας για μια ευχάριστη διαβίωση.
«Μην νομίζετε ότι οι πολλοί έχουν δίκιο επειδή είναι πολλοί. Όταν διαφωνείτε με κάποιον δεν χρειάζεται να τον πείσετε επιμένοντας στις απόψεις σας. Με τη βία δεν μαθαίνει κανένας. Αφήστε τους ήσυχους και συνεχίστε την προσπάθεια της πνευματικής αναζήτησης. Ακολουθείστε
τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας και ας είστε μόνοι σας· συνεχίστε να περπατάτε· κάπου θα σας βγάλει· αυτό το κάπου οι άλλοι δεν το γνωρίζουν.
Όταν φθάσετε στο τέρμα, θα είστε όμοιοι με αστέρια που λάμπουν πιο πολύ από τον ήλιο, για τις ουράνιες οντότητες που θα σας βλέπουν και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βαδίσετε στον δρόμο που διαλέξατε. Μπορείτε να αποφύγετε την πνευματική φθορά αν το θελήσετε...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger