Η θεμελιώδη γεωμετρία του Στόουνχεντζ χρησιμοποιεί σε συνδιασμούς τους αριθμούς 7 και 8.
Δημιουργήθηκε αρχικά ένας κύκλος των 56 τρυπών Όμπρευ. Αργότερα τποθετήθηκαν εκεί, στην περίμετρο, τέσσερις βασικοί Λίθοι, ορίζοντας τις κορυφές ενός ορθογωνίου πραλληλόγραμμου με αναλογίες 5:12. Από εδώ παίρνουμε την διάμετρο του κύκλου Όμπρευ ίση με 93,39 μέτρα.
Αρκετοί από τους λίθους που έχουν διασωθεί είναι κυρτοί και είχαν υποδοχές για περαιτέρω συνδεσμολογία.
Αν λοιπόν σημειώσουμε κάθε όγδοη τρύπα στον κύκλο του όμπρευ και ενώσουμε τα σημεία, σχηματίζεται το επτάκτινο αστέρι, τότε ορίζεται η μέση διάμετρος του κύκλου Σάρσεν που είναι 33,3 μέτρα. Ο διάσημος κύκλος Σάρσεν κατασκευάστηκε από πέντε γιγάντιους εσωτερικούς τρίλιθους, εκ των οποίων τρείς ακόμη παραμένουν όρθιοι. Αυτοί οι λίθοι κάποτε στήριζαν έναν ολόκληρο κύκλο από 30 ανώφλια σε απόσταση 30 μέτρων από το έδαφος. Επιπλέον, να τονίσουμε ότι  ο κύκλος Όμπρευ μαζί με τους βασικούς Λίθους σχηματίζουν ένα οκτάκτινο αστέρι. Ο περιγεγραμμένος κύκλος έχει ακτίνα ίση με την μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου των βασικών Λίθων , που είναι ίση με 86,13 μέτρα.
Οι κατασκευές αυτές εμφανίζουν τον συνδιασμό του 7 και του 8, που με πολλαπλασιασμό δίνουν τον αριθμό 56, τον αριθμό των 56 τρυπών Όμπρευ. Δηλαδή τον αριθμό-κλειδί για την κατανόηση των ημερολογίων και των εκλείψεων. Ας φανταστούμε ότι το Στόουνχεντζ συμβολίζει τη γη και ο αξονάς του τον δικό της , τότε το ορθογώνιο των βασικών Λίθων είναι η μίμηση των τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερου.
Οι αρχιτέκτονες  κατασκεύασαν το μνημείο του Στόουνχεντζ, ως το θησαυροφυλάκιο της γνώσης τους. Για το λόγο αυτό  είχαν συμπεριλάβει εκεί γεωμετρικές αναλογίες, αστρονομικά δεδομένα  και επαναλαμβανόμενα μήκη.

Robin Heath: "Stonehehge"

Δημοσίευση σχολίου

Blogger