Ο τίτλος είναι σαφέστατα προβοκατόρικος. Δεν υπάρχει δίλλημα. Είμαστε ήδη Μπαγκλαντές. Οπότε οι απειλές για την αλβανοποίηση της χώρας έχουν μεταβληθεί σε ευχή.

Μας αναβάθμισαν λοιπόν. Πλέον τα ομόλογα της χώρας αποτελούν απλά μεγάλο ρίσκο για όποιον τα επιλέξει. Και το βασικό. Η χώρα δείχνει να σταθεροποιείται. Στα επίπεδα του Μπαγκλαντές.

Μετά από την....

σταθεροποίηση θα πάμε για τον επόμενο στόχο. Να είμαστε στην χειρότερη θέση από όλες τις χώρες του πλανήτη. Και να αποτελούμε το παράδειγμα.

Ήδη σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου απειλούν τους κατοίκους ότι θα γίνουν Ελλάδα.

Ο Μπένι ο μισθοφάγος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για το απόκομμα του ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο του στοίχημα είναι στις εσωκομματικές εκλογές να μην βγει δεύτερος.

Η Κατσέλη και ο Καστανίδης έκαναν κώμα. Κοινωνικό συμβόλαιο, το λένε. Προσοχή όμως. Ο συμβολαιογράφος είναι πληρωμένος. Άλλο συμβόλαιο σου διαβάζει και άλλο σε βάζει να υπογράφεις.

Αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο θα έχει την ίδια αξία και εφαρμογή με το συμβόλαιο που κατά καιρούς έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον λαό.

Τα συμβόλαια αυτά έχουν τρομερές ομοιότητες με τις δανειακές συμβάσεις της χώρας. Παίρνουν τα πάντα από τους πολίτες και δίνουν μόνο αλυσίδες.

Πόσο πασόκος μπορεί να είναι κανείς που θα πεισθεί από αυτό το κόμμα ώστε να το προτιμήσει; Προφανώς περισσότερο από αυτούς που θα επιλέξουν τον Μπένι τον μισθοφάγο.

Βρήκαμε τώρα την κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Το δεύτερο μνημόνιο. Όσοι δεν το ψήφισαν το παίζουν πλέον αντιμνημονιακοί.

Τώρα, το γεγονός ότι έχουν ψηφίσει τα μύρια όσα στα δύο χρόνια δεν παίζει κανένα ρόλο. Αλλά είχαν τις επιφυλάξεις τους.

Είναι άλλο πράγμα να σου κόβουν τον μισθό και την σύνταξη χωρίς επιφυλάξεις και άλλο με επιφύλαξη.

Πλέον θα δηλώνω άνεργος με επιφύλαξη.

Έρχεται και ο Καμμένος να δώσει στέγη στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες. Τρέχουν βουλευτές της ΝΔ να πιάσουν θέση.

Όλοι αυτοί πόσα μνημονιακά νομοσχέδια έχουν ψηφίσει υπό την σκεπή του Αντωνάκη του σφουγγαράκη; Το 60%; Περισσότερα;

Δηλαδή αυτά τα πρόσωπα θα δώσουν την ελπίδα στην χώρα;

Όλα τα κόμματα, ας εξαιρέσω το ΚΚΕ που είναι έτσι κι αλλιώς άλλο ανέκδοτο, προσπαθούν να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Δεν γίνεται έτσι. Πέρα από τις επικοινωνιακές πομφόλυγες η ουσία είναι ότι πλέον τα πράγματα έχουν διαχωριστικές γραμμές. Δεν μπορείς να είσαι ολίγον μνημονιακός, ούτε ολίγον έγκυος.

Θα το διαπραγματευτούμε, θα κάνουμε ανάπτυξη (ακόμα και ο Τσε Πρετεντέρ δεν στηρίζει πλέον μια τέτοια θέση), θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή, θα βάλουμε καρούλια στην γιαγιά να γίνει τούρμπο.

Ή είσαι με την πολιτική του μνημονίου ή είσαι με μια πολιτική έξω από την Ευρώπη – Νταχάου. Απλά πράγματα.

Και άλλο πολυνομοσχέδιο – σκούπα έρχεται τις επόμενες μέρες. Γιατί όμως «σκούπα»; Μα είναι απλό. Οι πολίτες για αυτούς είναι σκουπίδια. Φραπ! Και μας πέταξαν.

Χωρίς κινητά έμειναν στο Υπουργείο άνευ παιδείας. Πλέον δεν θα μιλάνε στο τηλέφωνο. Θα ανταλλάσουν φωτοτυπίες.

Κάθε υπουργείο και επίτροπος. Λάθος. Κάθε υπουργείο και ένας υπάλληλος της τρόικας που θα κάνει τα θελήματα και θα τον φωνάζουν χαϊδευτικά «υπουργό».

Η Ελλάδα σώθηκε, να μην το ξεχνάμε. Μόλις 21% η ανεργία και πολύ πίσω, στο 12% οι εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται, αν και δουλεύουν.

Στο μέλλον ακόμα περισσότερο σώσιμο, με την ανεργία να φτάνει στο 30% και οι απλήρωτοι στο 20%. Το υπόλοιπο 50% καρτερικά πρέπει να περιμένει την σειρά του για το δικό του σώσιμο.

Σύμβουλοι υπουργών παίρνουν αύξηση στον μισθό τους. Για να μην λέμε ότι ισοπεδώνονται οι μισθοί. Τώρα αν εσύ επέλεξες λάθος επάγγελμα δεν σου φταίει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – πρώην τσόντα ΛΑΟΣ.

Είσαι άνεργος; Μην βολεύεσαι στην τεμπελιά σου. Γίνε και εσύ σύμβουλος υπουργού.

Όλη την κυβέρνηση θέλει ο Παπαδήμιος να στείλει στις παρελάσεις. Του έχει παραγγείλει τόνους ελληνικού γιαουρτιού η Μέρκελ και είπε να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά να τα συγκεντρώσει από τους πολίτες.

Θέλετε να παραμείνει υπουργός ο Μπένι ο μισθοφάγος; Να συνεχίσει το πετυχημένο του έργο; Μην τον ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν εκλεγεί πρόεδρος τότε θα παραιτηθεί από υπουργός.

Και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες για την πατρίδα δεν είναι να χάνουμε τον πετυχημένο.

Και μια επιτυχία, που είχε προαναγγείλει τον Σεπτέμβρη, είναι το πλεόνασμα της χώρας τον Μάρτιο του 2012. Είναι η αυτονόητη συνέχεια της επιτυχίας του προκατόχου του, η έξοδος στις αγορές στο τέλος του 2011.

Την ίδια επιτυχία θα έχουν και οι επόμενες προβλέψεις της συγκυβέρνησης.

Τώρα, ο Μπένι ο μισθοφάγος, γράφει το βιβλίο: Η ανάπτυξη άργησε έναν αιώνα.

Πεινάς; Φάε μια συγνώμη Μπενική. Είσαι άνεργος; Βολέψου με μια συγνώμη. Δεν έχεις μέλλον; Ονειρέψου μια συγνώμη.

Η οποία συγνώμη έχει δίμηνη διάρκεια. Μετά ο Μπένι θα συνεχίσει την πετυχημένη του πολιτική. Λιγάκι πιο άγρια, βέβαια.

Αρχίζουμε… είναι το σύνθημα του. Μετά το «αρχίζουμε» συμπληρώστε… το δούλεμα των ψηφοφόρων μπας και σώσουμε το απόκομμα και το τομάρι μας.

Μικρός Φωκίων
ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger