Όταν το αυτονόητο γίνεται η πρόταση της χρονιάς τότε αντιλαμβάνεται την πραγματική ιδεολογική στρέβλωση που είχε υποστεί η ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Ο λόγος για  την πρόταση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.  Δημήτρης Τσάμης, και του αναπληρωτή γραμματέα Αγροτικού του κόμματος, Βασίλης Κανάκας για την απασχόληση ανέργων Ελλήνων πολιτών αντί αλλοδαπών στις εποχιακές αγροτικές εργασίες στην χώρας μας.

Με την ανεργία να φτάνει το 1 εκατ. άτομα κάποιοι συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν για το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας. Όταν το 90% των απασχολούμενων στις εποχιακές αγροτικές εργασίες είναι αλλοδαποί, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από τους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας ζήτησαν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να επιτρέψει την είσοδο 12.000 αλλοδαπών εργατών, για εποχική απασχόληση από την άνοιξη του 2012 και για περίπου έξι μήνες.
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ όταν οι αλλοδαποί εργάτες φύγουν από την Ελλάδα θα
πάρουν μαζί τους περίπου το ποσό των 50-60 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ΝΔ προτείνει να υπάρξει συνεργασία του ΟΑΕΔ με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε οι παραγωγοί να
δηλώνουν τις εποχικές θέσεις εργασίας που χρειάζονται στις Περιφέρειες, να γίνεται ενημέρωση των ανέργων και να ακολουθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά τους.
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν να γυρίσουν στις αγροτικές εργασίες λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως φάνηκε και στον τομέα της μεταποίησης στην Κεντρική Μακεδονία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger