Βερολίνο, Γερμανία
Ο Χορστ Τάπερτ, ηθοποιός που ενσάρκωνε επί χρόνια τον επιθεωρητή Ντέρικ στην ομώνυμη γερμανική τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν σε 102 χώρες, ήταν μέλος των Waffen-SS, αποκαλύπτει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο ηθοποιός, που γεννήθηκε το 1923 και έφυγε από τη ζωή το 2008, έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρις στη δημοφιλή σειρά.

Σήμερα έρχεται στο φως ότι από το 1943, στα 20 χρόνια του, ήταν μέλος ενός συντάγματος αρμάτων μάχης των SS που επιχειρούσε στο ρωσικό μέτωπο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η FAZ βασίσθηκε στο άρθρο της στα αποτελέσματα των ερευνών του κοινωνιολόγου Γεργκ Μπέκερ, ο οποίος στα πλαίσια των μελετών του για μία βιογραφία της κοινωνιολόγου Ελίζαμπετ Νέλε-Νόιμαν εμβάθυνε στο παρελθόν των μελών μίας θεατρικής επιχείρησης που είχε συνιδρύσει, και στην οποία συμμετείχε και ο Τάπερτ.



Ο Μπέκερ απευθύνθηκε για στοιχεία στο Κέντρο Πληροφόρησης των οικείων των πεσόντων στο μέτωπο στρατιωτών της Βέρμαχτ (WASt), που διαθέτει τα αρχεία για την σύνθεση των συνταγμάτων του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του WASt, ο Χορστ Τάπερτ στην αρχή είχε υπηρετήσει ως έφεδρος σε μία αντιαεροπορική συστοιχία στο Αρόλζεν στη δυτική Γερμανία, προτού μετατεθεί στο σύνταγμα αρμάτων μάχης των SS.

«Ο Τάπερτ ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις αναφορές του όσον αφορά το παρελθόν του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει η FAZ.

«Σε μία συνέντευξή του είχε δηλώσει πως υπηρέτησε σε ασθενοφόρο και πως είχε περάσει τα τέλη του πολέμου υπό κράτηση» προσθέτει η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας πως η σειρά Ντέρικ, παραγωγής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, μεταδιδόταν από το 1974 έως το 1998 και είχε φθάσει συνολικά τα 281 επεισόδια.

Πηγή:  http://news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger