Ο συνταγματάρχης ήταν ψηλός και καθώς μιλούσε κουνούσε τα μακριά άκρα του με έμφαση.
Το πρόσωπό του ήταν τραχύ και ηλιοκαμένο, τα μαύρα μάτια του κοιτούσαν πέρα το διάδρομο.
Στο επίπεδο που είχε τα λιγοστά εργαστήρια, οι πόρτες ήταν κλειστές. Εκεί μέσα υπήρχαν τα ατσάλινα κλουβιά, όπου φύλαγαν τα πειραματόζωα.

Οι τελευταίες λέξεις του προκάλεσαν την προσοχή του δόκτορα και είπε:
 " Πράγματι η αδερφότητα των μαντισσών όλα τούτα τα έχει επιβεβαιώσει. Γι' αυτό πρέπει  στη παρούσα φάση του προγράμματος να διατηρήσουμε τα πειραματόζωα ζωντανά και λειτουργικά."
" Σίγουρα είναι ζωτικής σημασίας για το έργο μας. Όπως και να έχει πρέπει να εστιάσουμε στους αντίστοιχους νευρώνες του εγκεφάλου."
Τα βλεμματά τους διασταυρώθηκαν. " Επιβεβαιώσαμε ότι έχει άμεση σχέση η γενετική καταγωγή των χαρισματικών ατόμων που εξετάσαμε. Η αρχή έγινε από το Φύρερ, που χρησιμοποίησε παραψυχολογία στη στρατολόγηση χαρισματικών ατόμων. Έτσι οργανώσαμε την επίλεκτη ομάδα των Ες Ες, όπου περιλάμβανε τα πλέον άξια άτομα στον τομέα της τηλεπαρακολούθησης εξ αποστάσεως. Σταδιακά ανακαλύψαμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο επιστημονικό πεδίο, που βασίζεται κυρίως στη κατασκευή του εγκεφάλου",  παρατήρησε ο συνταγματάρχης.
Ο καθηγητής είχε πάρει μια ανεξιχνίαστη έκφραση. Ήταν γνωστός για την σκληροτητά του, αλλά και σαν άνθρωπος,  μισούσε θανάσιμα τους Εβραίους και ακόμη περισσότερο τους Τσιγγάνους.
 Το προσόν του ήταν ότι θεωρούνταν πως πάντα η δουλειά του είχε αποτέλεσμα και,  για χάρη της επιστήμης έκανε πολλές κτηνωδίες.
Εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν με φρικτό τρόπο εν ονόματι της επικυριαρχία του Ναζισμού.
"Η χαρισματική γενιά που θα δημιουργήσουμε χρειάζεται το κατάλληλο σπέρμα και τα κατάλληλα ωάρια. Η αναγέννηση θα έρθει μέσα από το Γ Ράιχ . Στόχος μας είναι να χειριστούμε τα συγκεκριμένα γονίδια  που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Εξάλλου γι' αυτό  το λόγο δόθηκε στο εν λόγω απόρρητο πρόγραμμα η κωδική ονομασία: Κόκκινος Κυνηγός", είπε κοιτάζοντας το αυτάρεσκο χαμόγελο του συνταγματάρχη.

(Ένα ακόμη  απόσπασμα του ανέκδοτου μυθιστορήματος : "Ο Κόκκινος Κυνηγός", 
του Νικ. Αλ. Αργυρίου)

Δημοσίευση σχολίου

Blogger