Σπείρα που "βάπτιζε" Έλληνες αλλά και κωφάλαλους αλλοδαπούς εξαρθρώθηκε στο Μαρούσι, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν 45χρονο ημεδαπό και έναν 37χρονο Αλβανό ενώ αναζητείται ένας 54χρονος ημεδαπός.
Οι δύο συλληφθέντες εμφανίστηκαν την προηγούμενη Τρίτη στο τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου προκειμένου να
εκδοθεί δελτίο ταυτότητας στον Αλβανό, ο οποίος παρίστανε τον κωφάλαλο. Ο τελευταίος παρουσίασε μάλιστα βεβαίωση νοσοκομείου και πιστοποιητικό γέννησης από δήμο. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών, ωστόσο, αποκάλυψε ότι αυτά ήταν πλαστά.
Όπως προέκυψε, ο 54χρονος που αναζητείται κατάρτιζε πλαστά δικαιολογητικά ή αγόραζε γνήσια από ρομά, με τα οποία εφοδίαζε αλλοδαπούς για να τα χρησιμοποιήσουν για έκδοση ταυτότητας. 
Οι αλλοδαποί για να μην γίνουν αντιληπτοί, καθώς δεν μιλούσαν ελληνικά, έπαιρναν από τον 54χρονο και πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ήταν κωφάλαλοι.
Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι με αυτή τη μέθοδο έχουν εκδοθεί τέσσερις ταυτότητες ενώ επιχειρήθηκε να βγουν άλλες δύο.
Εις βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή κατάθεση και υφαρπαγή ψευδούς δήλωσης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος βαρύνεται και με δικογραφία για παρόμοια αδικήματα που είχε σχηματιστεί από το αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου από τον Ιούνιο του 2013.
www.bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger