Όπως και το 2012 με τις δονήσεις όλοι δηλώνουν… άγνοια
Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον δυνατό ήχο που ακούστηκε λίγο πριν τις 5 χθες το απόγευμα στα Χανιά καθώς κανείς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν ο ήχος προερχόταν από φυσικό φαινόμενο ή κάτι άλλο.
Πολλά τηλεφωνήματα δέχτηκε η Αστυνομία, αλλά και τα γραφεία των “X.N.”, από πολίτες που ζητούσαν να μάθουν τι συνέβη.
Ο καθηγητής Φίλιππος Βαλλιανάτος, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, ανέφερε ότι ο ήχος δεν προήλθε από σεισμό, ενώ δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη στρατιωτική βολή ή άσκηση.
Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισαν ότι: «Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι σεισμογράφοι μας δεν κατέγραψαν καμία σεισμική δόνηση στην Κρήτη».
Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης δήλωσε στα “Χ.Ν.” ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση προς την Υπηρεσία για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Τις ημέρες αυτές βρίσκονται στα Χανιά μαχητικά αεροσκάφη F-15 στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που να εμπλέκει τα αεροσκάφη με το περιστατικό.
Επιπλέον, στα Χανιά χθες πραγματοποιούνταν βολές στη θέση “Καράβια”, αλλά όχι την ώρα που ακούστηκε ο θόρυβος. Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι οι βολές ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο στη θέση αυτή από τις 6 έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
ΜΝΗΜΕΣ 2012
Η υπόθεση πάντως θυμίζει τις ανεξήγητες δονήσεις τον Σεπτέμβριο του 2012 για τις οποίες όλα τα Χανιά είχαν αναστατωθεί από το κέντρο της πόλης μέχρι την ενδοχώρα του Νομού.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger