Οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές θα διατηρηθούν και σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου, Γιάννης Σταθάκης. 


Εξάλλου, αν ισχύσει η σημερινή φορολογία «και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή.
 Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο BHMA FM. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ακολουθούμενη σημερινή πολιτκή επανέλαβε παλαιότερη θέση του ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι υπερφορολογούνται, σημειώνοντας ότι «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ” αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με το ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται». Αντιθέτως, σημείωσε, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. 

arouraios.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger