Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η οικονομία της

Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βοήθεια για να προετοιμαστεί ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, προσθέτοντας ότι σύντομα η κυβέρνηση θα έχει ετοιμάσει το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέφαν Κιούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την εκροή κεφαλαίων από την Ουκρανία, η οποία έχει αυξηθεί από τότε που κλιμακώθηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Είχαμε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ανταλλάξαμε πληροφορίες και στη συνέχεια τους καλέσαμε στην Ουκρανία για να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο Στέφαν Κιούμπιφ.

Πρόσθεσε ότι ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης θα υιοθετηθεί αύριο ή το αργότερο μεθαύριο και η Κεντρική Τράπεζα θα επεμβεί για τη συγκράτηση των απωλειών του νομίσματος της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που σταμάτησε η βοήθεια από τη Μόσχα, με αποτέλεσμα το Κίεβο να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Με το ζόρι μπήκαν και αυτοί στο ΔΝΤ. Νομίζω οτι δεν χρωστάμε τίποτα. Απλώς μας χειραγωγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή