Εκπνέει η προσθεσμία στη Βάση Perevalnuy ! Με το δάκτυλο στη σκανδάλη είναι οι Ρώσοι
 Καταδρομείς !


a15042jeq
Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία βρίσκεται μια ανάσα πριν το πολεμικό χτύπημα στην Κριμαία.  Σύμφωνα με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, ο ρωσικός στρατός έδωσε διορία 1,5  ώρας στις Ουκρανικές δυνάμεις της βάσης του Perevalnuy για να παραδοθούν, διαφορετικά θα πραγματοποιηθεί ένοπλη επέμβαση.
Την ίδια ώρα, η τηλεόραση του BBC αναμεταδίδει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκάβουν χαρακώματα στα σύνορα της Κριμαίας.
Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Associated Press, εκατοντάδες ένοπλοι χωρίς διακριτικά έφτασαν έξω από τη βάση του ουκρανικού πεζικού στην πόλη Πριβολνόγιε, στην Κριμαία. Το κομβόι αποτελείται από 13 στρατιωτικά οχήματα, καθένα από το οποίο μετέφερε 30 στρατιώτες, και τέσσερα τεθωρακισμένα με οπλισμένα πολυβόλα. Τα οχήματα, που έχουν ρωσικές πινακίδες, περικύκλωσαν τη βάση, ενώ δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς στρατιώτες να μπουν ή να βγουν από την εγκατάσταση.
Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία και μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις.
Σε θέση μάχης βρίσκονται δύο ρωσικά  ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία που εντοπίστηκαν ανοικτά των ουκρανικών ακτών, κοντά στη Σεβαστούπολη  !Russian Special Forces Training 2010
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ο στρατός στη χώρα, με το Κίεβο να κηρύσει Επιστράτευση αλλά με χλωμά αποτελέσματα
Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν τις πιέσεις επί της Μόσχας. Η Ατλαντική Συμμαχία συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι, πριν από την διεξαγωγή της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας το απόγευμα. Γαλλία, Πολωνία, Βρετανία, υιοθετούν πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε λόγο για προκλητικές και εγκληματικές ενέργειες  εναντίον ρωσώφωνων στην Ουκρανία από υπερεθνικιστές, που στην ουσία ενθαρρύνονται από τις σημερινές αρχές στο Κίεβο.
Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι αν η βία εξαπλωθεί περαιτέρω στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και της Κριμαίας, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της αλλά και αυτά των ρωσόφωνων που ζουν εκεί.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger