Ο μεγαλύτερος και δολοφονικότερος ιδιωτικός στρατός λειτουργεί με αποκλειστικές εντολές και την πλήρη κάλυψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και επιχειρεί οπουδήποτε στον πλανήτη (και εκτός εμπόλεμων περιοχών), στοχοποιώντας πρόσωπα ή οντότητες που θεωρούνται εχθροί των ΗΠΑ. 
Κανείς (ούτε η CIA ή ο αμερικανικός στρατός) δεν ενημερώνεται για την επιχειρησιακή δράση της συγκεκριμένης επιχειρησιακής ομάδας (το όνομά της είναι JSOC) και λειτουργεί εφαρμόζοντας την χρήση θανάσιμης βίας, χωρίς να υπάρχουν καν καταδικαστικές αποφάσεις από διεθνείς οργανισμούς ή έστω και από περιφερειακά δικαστήρια των ΗΠΑ. 



Η μονάδα αυτή αποτελείται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων του στρατού των ΗΠΑ, οι αποστολές της χαρακτηρίζονται ως "μαύρες" (black operations), εκτελούνται συνήθως από αέρος (χρήση ελικοπτέρων ή πτώση με αλεξίπτωτο) και αποσιωπούνται πλήρως οι επιχειρησιακές της δράσεις (οι οποίες περιλαμβάνουν εκτελέσεις, απαγωγές, βασανισμούς ή και στοχοποιήσεις κατοικημένων περιοχών για πυραυλικούς βομβαρδισμούς που εκτελούνται με αμερικανικά μέσα) οι οποίες γίνονται συνήθως νύχτα, ενώ τα κονδύλια που της δίνονται ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τα αυξανόμενα περιστατικά "παράπλευρων απωλειών" απλών πολιτών και η δράση της συγκεκριμένης "αόρατης" ομάδας, απασχόλησαν και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπου επιχειρήθηκε μία συζήτηση για τον ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ και τον τρόπο επιχειρησιακής δράσης της συγκεκριμένης ομάδας των "ανδρών με τα γένια" ή "Αμερικανοί Ταλιμπάν" (όπως χαρακτηρίστηκαν από την δράση τους στο Αφγανιστάν)... 

Δυστυχώς, η συζήτηση αυτή δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, αφού το αμερικανικό δόγμα είναι πλέον το "ο εχθρός κρύβεται παντού και μπορεί να είναι οποιοσδήποτε"...
Η ασυδοσία στην εφαρμογή της εξουσίας του αμερικανού προέδρου ανησύχησε πλήθος πολιτών, των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν (μετά την δολοφονία με βομβαρδισμό από πυραύλους ενός αμερικανού πολίτη που στοχοποιήθηκε ως εχθρός των ΗΠΑ) ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διστάζει να επικηρύξει και πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι για την αμερικανική... δημοκρατία! 

Γεωργίου Μιχαήλ

ΥΓ: Σε ντοκιμαντέρ που πρωτοπροβλήθηκε το 2013, με τίτλο Dirty Wars, ένας αμερικανός δημοσιογράφος καταγράφει και αποκαλύπτει την δράση ενός μυστικού παγκόσμιου πολέμου, που διεξάγεται από την ομάδα JSΟC, η οποία παίρνει διαταγές κατ' ευθείαν από τον αμερικανό πρόεδρο. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται ένας μυστικός στρατός,  ένας πόλεμος δίχως τέλος, μέσα από έναν δημοσιογράφο αποφασισμένο να αποκαλύψει την αλήθεια. 
Ο ερευνητής και δημοσιογράφος Jeremy Scahill έρχεται αντιμέτωπος με απροσδόκητες καταστάσεις καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από τους συγκαλυμμένους πολέμους των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα της έρευνάς του είναι φρικιαστικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τις υπερεξουσίες που ασκούνται σκιωδώς από τον αμερικανό πρόεδρο... 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger