Στη σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 47, 21 και 29 ετών, αντίστοιχα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομης οπλοκατοχής»,…

προχώρησαν, χθες, οι αστυνομικές αρχές στο Θεοδωράκι Πέλλας.
Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες (ο 29χρονος και ο 47χρονος στο πρώτο και ο 21 ετών στο δεύτερο, ακολουθώντας σε απόσταση ασφαλείας το προπορευόμενο όχημα).
Μόλις οι αστυνομικοί σταμάτησαν το πρώτο όχημα, ο οδηγός του δεύτερου, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη. Κατά τη διάρκειά της ο οδηγός του πέταξε μία σακούλα απορριμμάτων και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Η σακούλα απορριμμάτων που πέταξε ο οδηγός του οχήματος περιείχε δύο εικόνες, ενώ σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία άλλη σακούλα απορριμμάτων, η οποία περιείχε ένα λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής.
Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα κρότου – αερίου με ισάριθμους γεμιστήρες, ενώ κατασχέθηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι κατασχεθείσες εικόνες, καθώς και το λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της 11ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

http://troktiko2.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger