Έχουμε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του Θεού. Είμαστε παντοδύναμα πνεύματα που έχουν μπει σε αυτό το γήινο όχημα, το οποίο αποκαλούμε σώμα. Εκφράζουμε τον Θεό και γινόμαστε καθ’ ομοίωση του Θεού, μόνο αν παλλόμαστε στις συχνότητες της αγάπης χωρίς όρους που είναι 500 παλμούς το δευτερόλεπτο.  Τότε και μόνο τότε κάνουμε τη ζωή μας ένα θαύμα.
Μόνο όταν διακατεχόμαστε από αγάπη χωρίς όρους βιώνουμε την θεϊκή μας, την πραγματική μας φύση. Ο μόνος δρόμος για να ενωθούμε με το Θεό είναι η χαρά, η αγάπη χωρίς όρους, οι υψηλές δονήσεις.
Ξεκινάμε να βιώνουμε την αληθινή, θεϊκή μας φύση  όταν  παλλόμαστε  πάνω από 500 παλμούς το δευτερόλεπτο, τότε μπαίνουμε στο επίπεδο της ψυχής μας  που ξεκινά από το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς   και περιλαμβάνει και τα τρία  επόμενα κέντρα του λαιμού, το τρίτου ματιού, και της κορωνίδας. Αν επικεντρωνόμαστε στο όχημα και  στα πρώτα τρία κέντρα που το αποτελούν, που αφορούν την επιβίωση (το πάθος είναι  η φιλαργυρία), την αναπαραγωγή (το πάθος είναι η φιληδονία) και την κοινωνική επικράτηση (το πάθος ειναι  η ματαιοδοξία), τότε  ζούμε μια ζωώδη ζωή, ζωή μόνο του γήινου οχήματος και είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε με αυτό. Όταν πεθάνουμε (πεθάνει το όχημα) χάνουμε το υλικό μας σώμα και τα τρία πρώτα σώματα που αφορούν τα τρία πρώτα κέντρα. Τα κέντρα  και τα σώματα που τους αντιστοιχούν από την καρδιά και πάνω  δεν πεθαίνουν και αφορούν την ψυχή μας που είναι αθάνατη και είναι ο πραγματικός εαυτός μας, όπως ξεκάθαρα βλέπετε στο παρακάτω γράφημα:  
Αν δεν έχουμε απαλλαγεί από τα αρνητικά συναισθήματα, αν δεν έχουμε ανοίξει το κέντρο της καρδιάς μας, βιώνουμε μόνο το ζωικό όχημα μας που μας έδωσαν για περάσουμε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη γη, αντιδρούμε και φερόμαστε εντελώς περιορισμένοι, από τις ανάγκες και τα πάθη που μας επιβάλουν αυτά τα οχήματα. Ενώ ήλθαμε εδώ να  κυριαρχήσουμε της ύλης, με τις δονήσεις της αγάπης μας να λιώσουμε κάθε πάγο του φόβου, αν ελευθερωθούμε από κάθε μπλοκάρισμα που μας δημιουργούν τα γήινα σώματα μας.
Σκοπός μας είναι να κυριαρχήσει παντού η αγάπη χωρίς όρους, όλοι να αγαπάμε, τότε η αγάπη που εκπέμπουμε θα έρχεται μέσα μας και θα πετάμε από υγεία και χαρά.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι τα πάντα που δημιουργούμε  στη ζωή μας είναι μια προέκταση του εαυτού μας.
Ποιού εαυτού μας όμως; Αυτού που εμείς αντιλαμβανόμαστε για εαυτό μας αν ταυτιζόμαστε με το όχημα,  με το εγώ μας τότε οι δυνατότητες είναι εντελώς περιορισμένες. Αν όμως έχουμε μυηθεί στην αγάπη, έχουμε ανεβάσει τις δονήσεις μας, τότε βιώνουμε το θεϊκό εαυτό μας, το Θεό μέσα μας. Η μύηση  στην αγάπη, το άνοιγμα της καρδιάς μας, είναι το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε στη ζωή μας, τότε και μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ένα θαύμα.
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον πραγματικό εαυτό μας, αν δεν  έχουμε μυηθεί στην αγάπη, αν δεν έχουμε ανοίξει την καρδιά μας και δεν παλλόμαστε στις ανώτερες συχνότητες των 500 παλμών το δευτερόλεπτο.
Το μόνο πράγμα που έχουμε έλθει της κάνουμε στη γη είναι να αγαπάμε. Εμείς με το εγώ μας κάνουμε τη ζωή μας μια φυλακή, το πάρκο που μας  έφεραν εδώ, είναι  για να δημιουργούμε.
Σε όλους μας υπάρχει η δύναμη, για να κάνουμε τη ζωή μας ευτυχισμένη.
Είμαστε φωτεινά όντα,  που ήλθαμε εδώ για να αποδείξουμε την Θεϊκότητα μας, να αποδείξουμε  ότι σε όποιο όχημα και κατάσταση να μας βάλουν,  εμείς έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να ζήσουμε ευτυχισμένοι, να δημιουργήσουμε  το περιβάλλον  που θέλουμε  να νικήσουμε  ακόμη και το θάνατο του φυσικού του μας σώματος, όπως μας δίδαξε ο Κύριος, ο οποίος μας δίδαξε ότι σταυρώσουμε, εξαφανίζαμε  το εγώ μας, το  γήινο εαυτό μας, τότε  μπορούμε να αναστηθούμε.
Η ανάσταση έρχεται πάντα όταν ξεπεράσουμε τους πειρασμούς και τις δυσκολίες που έχουμε υποβληθεί  από το εγώ μας, που είναι η ταύτιση του εαυτού μας με το όχημα  και τα δεδομένα που έχουμε μικροί, Πρέπει να καταλάβουμε  ότι η πραγματικότητα μας  στη ζωή μας καθορίζεται από το τι πιστεύουμε για πραγματικότητα.
Ο κόσμος χρειάζεται  νέες πληροφορίες, μπορεί να  αλλάξει, αλλά αν δεν έχει δεδομένα στον εγκέφαλο του δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που βλέπει ή ακούει. Όταν τον βομβαρδίζουν συνεχώς με διαφημίσεις,  τι θα φάει και τι θα πιει και πως θα κάνει έρωτα, ικανοποιήσεις που αφορούν μόνο το όχημα,  αντί να τον στρέφουν στην πραγματική του φύση, στα θέματα που ικανοποιούν την ψυχή, τότε η ψυχή μας, που είναι ο πραγματικός μας εαυτός μαραίνεται, ασθενεί και μαζί με την ψυχή ασθενεί και το σώμα.
Ο άνθρωπος  έχει άγνοια της πραγματικής του φύσης  και επικεντρώνεται μόνο στο γήινο όχημα και η ζωή του  ταυτίζεται με το όχημα, χαίρεται όταν τρέφεται με εύγεστες τροφές,  όμως τότε καταστρέφει  τις βιταμίνες, τα ένζυμα και όλους τους ζωντανούς μικροοργανισμούς τα οποία τρέφουν το σώμα του, για να είναι πιο εύγεστες, για να ικανοποιούν το εγώ του, τη φιληδονία του. Την διαδικασία της αναπαραγωγής που του έδωσε ο δημιουργός για να αναπαράγουμε το είδος μας, την κάνει  συνήθεια τρόπο ζωής για να βιώνει μόνο την ηδονή, εγκαταλείπει τα παιδιά του για να νοιώσει μεγαλύτερη ηδονή, με άλλη σύντροφο.  Τότε ξεφεύγει,  από την πορεία του, που ειναι πορεία για την ένωση με το Δημιουργό, ταυτίζεται με το σώμα, το όχημα του,  ζει μόνο για την ηδονή το εγώ, με αποτέλεσμα το σώμα, το όχημα που του εδόθη να ξεραίνεται, μαραίνεται, αρρωσταίνει και πεθαίνει.  
Η ικανοποίηση της  ψυχής είναι ο μόνος σκοπός που έχουμε έλθει στη γη, η ψυχή είναι κομμάτι του Θεού, η αγάπη προς τον Θεό μας δίνει την υπέρτατη ηδονή που είναι η αγαλλίαση της ψυχής. Όταν η ψυχή είναι ικανοποιημένη, η συνειδητότητα μας δονείτε  στις υψηλές συχνότητες της αγάπης  (500 παλμούς το  δευτερόλεπτο) και τότε απαλλασσόμαστε από κάθε ασθένεια πετάμε από υγεία και χαρά, έλκουμε ευτυχισμένες σχέσεις, την αφθονία.
Όταν κυριαρχούμαστε από συναισθήματα που είναι  αντιδράσεις του σώματος, του οχήματος που χρησιμοποιούμε στη γη, στα γεγονότα,  τότε  ο  νους  μας φυλακίζεται  στο όχημα, δεν επικεντρώνεστε στο Θεό στο πνεύμα  που πραγματικά είμαστε και  χάνουμε  όλη τη δύναμη  του Δημιουργού.  Όλα τα συναισθήματα  είναι δημιουργία του οχήματος, του σαρκίου μας.
Αίσθημα είναι μόνο η αγάπη είναι η ουσία μας, η ουσία του πυρήνα μας, που είναι ο Θεός. Όταν εμείς δεν επικεντρώνουμε το νου μας στο Θεό, στον Πατέρα μας, τότε  οι δονήσεις μας πέφτουν και τότε δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε.
Μόνο αν έχουμε το νου μας συνεχώς  επικεντρωμένο στο Δημιουργό  μας, τον Κύριο, αισθανόμαστε πλήρη ασφάλεια, να τα αφήνουμε όλα στον Κύριο γινόμαστε Δημιουργοί, αυξάνονται οι δονήσεις μας.
Ο φόβος, η διακοπή της σύνδεσης με τον Πατέρα μας βάζει  σε κατάσταση συναγερμού, την επικέντρωση της συνείδησης μας στο όχημα και στο θάνατο αυτού.
Ο φόβος του θανάτου έχει το εμφυτευτεί μέσα μας και μας θέτει υποσυνείδητα σε συναγερμό. Μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας και τις κυτταρικές μας μνήμες  και να επικεντρωθούμε στον Κύριο.
Σκοπός  όλων μας είναι να αφυπνίσουμε το υποσυνείδητό μας να συνειδητοποιήσουμε  την πραγματική μας φύση, στρέφοντας το νου μας προς τον  Δημιουργό μας συνειδητοποιώντας κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση με τον Πατέρα μας.
Το κατ’ εικόνα  μας έχει δοθεί αλλά το κατ’ ομοίωση  επιτυγχάνεται  όταν ξεφύγουμε από τον κλοιό, από την αντίληψη ότι είμαστε  το περιορισμένο όχημα που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Προσευχηθείτε και υμνείτε τον Κύριο, τον Δημιουργό συνεχώς, τότε θα είσαστε συνεχώς συνδεδεμένοι μαζί Του και θα έχετε άπειρες δυνατότητες.
Μην ακούτε όλους που λένε ότι ο Κύριος δεν υπήρξε ή ήταν άνθρωπος κι όλα αυτά, συμμετέχετε στα μυστήρια της εκκλησίας μας, πηγαίνετε στη εκκλησία να προσεύχεστε με κλειστά μάτια, αν σας ενοχλούν οι γύρω σας, αφεθείτε στον Κύριο, στην Παναγία, στους Αγίους, στου αρχαγγέλους, του αγγέλους και βιώστε την απίστευτη γαλήνη, δύναμη και αγάπη που θα σας πλημμυρίσει. Ξεχάστε τι σας λένε, δεν θα σας ενδιαφέρει τίποτα, επικεντρωθείτε στον Κύριο, ψάλτε τους ψαλμούς  που ψέλνουν την εκκλησία, έχετε τη συνείδηση σας εκεί και θα λάβετε.
Έχω δοκιμάσει όλες τις θρησκείες ιδίως όταν έμενα στο Παρίσι, στη  cite univeriste  που ήταν φοιτητικές εστίες από όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλες τις χώρες που ταξίδεψα ιδίως στην Ινδία,  ασχολήθηκα ακόμη  και μελέτησα τα μυστήρια των αρχαίων Ελλήνων. Όμως πουθενά δεν ένοιωσα την γαλήνη, την εσωτερική δύναμη και αγάπη που νοιώθω όταν προσεύχομαι και συμμετέχω στα μυστήρια της εκκλησίας μας. Μπορεί πριν το Κύριο, το φως να το είχε φέρει στο χωροχρόνο που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, στη γη,  ο Απόλλωνας, απ’ όταν ενσαρκώθηκε ο Κύριος και τον γνωρίσαμε, Αυτός μας δίνει τα πάντα. Μην ασχολείστε με τους ιερείς, μπορεί να μην έχουν επίπεδο, μπορεί να επικεντρώνονται στην ύλη, έχουν όμως λάβει μύηση και την ώρα της λειτουργίας έχουν τη δύναμη να μας δώσουν την Θεια κοινωνία, έχουν τη δύναμη την ώρα της εξομολόγησης να μας φέρουν το Άγιο Πνεύμα μέσα μας, αν είμαστε βέβαια έτοιμοι και έχουμε σβήσει το εγώ μας.
Για να εισέλθει ο Κύριος, το Άγιο Πνεύμα και να κατοικήσει μέσα μας πρέπει να έχουμε σβήσει το εγώ μας, να έχουμε μετανοήσει για ότι στο παρελθόν δεν ακολουθήσαμε το θέλημα, τις εντολές του Κύριου που είναι οι προδιαγραφές του Δημιουργού μας, αλλά το Θέλημα  του εγώ μας.
Είμαστε καθ’ ομοίωση με το  Θεό, η ομοίωση αυτή αλλοιώνεται από τα περιοριστικά μας πιστεύω και τα αρνητικά συναισθήματα που αναπτύσσουμε.  Έχουμε όλοι  τη δυνατότητα της αθανασίας σε αυτή τη ζωή, εφ’ όσον συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας φύση και ακολουθούμε τις προδιαγραφές του Δημιουργού.   Όταν το καταφέρουμε να διακατεχόμαστε μόνο από αγάπη τότε το φυσικό μας σώμα δεν θα φθείρετε και θα περνάμε άφθαρτοι στην άυλη μας μορφή όπως πέρασε ο Κύριος. Δημιουργηθήκαμε κατά εικόνα και ομοίωση. Η συμπύκνωση της ύλης, που είναι το γήινο σώμα που έχουμε σαν όχημα στην γήινη μας ζωή,  προήλθε από εμάς κατά την πτώση μας από τη Θεία Χάρη, την διακοπή την σύνδεση μας με τον Δημιουργό, διότι θελήσαμε να μην ακολουθήσουμε τις προδιαγραφές του κτίστη, αλλά τις δικές μας προδιαγραφές.
Το εγώ είναι αυτό που μας εμποδίζει να αισθανθούμε την ενότητα με τον Πατέρα και να κάνουμε θαύματα. Η ταπείνωση, μετάνοια, είναι η μόνη λύση, είναι  διαδικασία εξάλειψης του εγώ.
Όλο το μυστικό  είναι ότι ο νους μας, οι αισθήσεις μας μπορούν να επεξεργαστούν ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών των πληροφοριών που υπάρχουν. Η σύνδεση με το Θεό η μόνη  λύση για να είμαστε συνδεδεμένοι στην άπειρη Πηγή των πάντων. Δεν υπάρχει κανένας φραγμός στην υγεία, την ευημερία, τις ευτυχισμένες σχέσεις που θα έχουμε, αν έχουμε αν εξαφανίσουμε το εγώ μας το τοίχος που μας συνδέει με τη Πηγή  και αποκτήσουμε πρόσβαση στα πάντα.
Τα συναισθήματα της πίκρας της θλίψης είναι άρνηση στο Θεό, στην άπειρη αυτή Πηγή των πάντων.
Ακολουθήστε τις αρχές του Θεού, τις προδιαγραφές θα μας δημιούργησε  που είναι η ζωή μέσα στις αρετές  που είναι λόγος του Κυρίου και τότε θα ενωθείτε  με το  Θεό θα έχετε τα πάντα.
 Είμαστε η έκφραση του Θεού  αρκεί να ξεφύγουμε από την ταύτιση μας με το σαρκίο το όχημα που μας  ο Πατέρας μας για να κυκλοφορούμε  στη γη. 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι ο Παράδεισος  που θα ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή όταν θα έχουμε απαλλαγεί  από το γήινο όχημα, το σαρκίο μας, εξαρτάται από τη ζωή που ζούμε τώρα. Εξαρτάται από την μείωση του εγώ μας, από το βασίλειο που θα δημιουργήσουμε μέσα μας, από την αγάπη που θα δημιουργήσουμε μέσα μας, την  ένωση με τους συνανθρώπους μας και με τον Πατέρα.
Όσο πιο πολύ θα έχουμε απαλλαγεί από τη θλίψη, το φόβο, το θυμό, τις ενοχές, την κριτική,  προς τους άλλους , τόσο μεγαλύτερο παράδεισο θα βιώσουμε στη ζωή μας εδώ στη γη. Αλλά μεγαλύτερο Παράδεισο θα βιώσουμε, όταν γυρίσουμε  στο σπίτι μας, στον πραγματικό μας εαυτό, όπου θα έχουμε απαλλαγεί από τα δεσμά του γήινου σώματός μας, το οποίο μας περιορίζει τις δυνατότητες μας. Μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε  την αίσθηση  της ενότητας των πάντων.
O Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός μας  ξεκαθαρίζει ότι το καθήκον μας είναι η μετάνοια, αλλά το εγώ μας (ο διάβολος) μας παρασύρει, με την μορφή της αποθάρρυνσης, της απογοήτευσης μας παρασύρει, η Θείας Χάρης επεμβαίνει και μας οδηγεί προς την σωτηρία. Η πρώτη μας εντολή είναι να αγαπάμε το Θεό και τον Θεό τον αγαπάμε όταν ακλουθούμε τις εντολές του. Οι εντολές είναι τα  φάρμακα, πέσαμε εδώ διότι αρνηθήκαμε το θείο θέλημα, πρακτικά είπαμε δεν μας χρειάζεται ο Θεός επιδοθήκαμε στη φιλαυτία και στη φιληδονία, πρέπει τώρα πρακτικά να αποδείξουμε.  Αν ο νους μας δεν αλλάξει,  αν δεν μετανοήσουμε αν δεν ακολουθήσουμε το θέλημα του Κυρίου, τότε η Θεία Χάρης δεν πλησιάζει. Η αγάπη δεν είναι εντολή είναι η ουσία μας, είμαστε αντίτυπο του προτύπου, το πρότυπο  μας είναι ο Θεός που είναι η αγάπη.  Ο Θεός είναι απόλυτος αγάπη, όταν ο άνθρωπος αμάρτησε, παράκουσε, πίστεψε ότι μόνος ου μπορεί να είναι Θεός, τότε  αποσύρθηκε η Θεία Χάρις.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάνουμε να το κάνουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τότε θα έχουμε το Θεό με το μέρος μας.
Όλο το μυστικό είναι η φώτιση, το Άγιο Πνεύμα έχει τη θεία ενέργεια και κατεβαίνει μόνο του όταν βρει τις πνευματικές προϋποθέσεις στον άνθρωπο. Τα ίδια με άλλα λόγια μας λέει ο ένας άγιος Γέροντας στο Αγιο όρος,   για να ανέβουμε στον ουράνιο  Παράδεισο μας λέει είναι απαραίτητη η πίστη στον Νοικοκύρη του Παραδείσου, για Τον αγαπήσουμε, να αναγνωρίσουμε την αμαρτωλότητα μας, να ταπεινωθούμε για να Τον γνωρίσουμε και να συνομιλούμε  μαζί Του προσευχόμενοι και να Τον δοξάζουμε και όταν μας βοηθά και όταν μας δοκιμάζει. 
Όταν ο άνθρωπος παραμένει στην φυσική του γνώση, παραμένει στην φύση και δεν ανεβαίνει  στον Ουρανό. Όταν ο άνθρωπος  ταπεινωθεί και φωτιστεί τότε αγιάζεται και το μυαλό, ενώ πριν φωτιστεί η ενέργεια του μυαλού είναι σαρκική. Το σοφότερο πράγμα που θα σκεφτώ, η πιο σοφή λύση που θα βρω είναι η πιο μεγάλη ανοησία, όταν έχει εγωισμό μέσα της, ενώ η ταπείνωση είναι πραγματική σοφία. Η ταπείνωση βοηθά σε όλα, θέλει αγώνα . Οι πνευματικοί άνθρωποι μερικές φορές κάνουμε σαν να μην υπάρχει Θεός, δεν αφήνουµε τον Θεό να ενεργήσει. Ο Θεός ξέρει πως δουλεύει. Ενώ υπάρχουν δηλαδή πνευματικά μέσα για να τακτοποιούνται οι δύσκολες καταστάσεις µέ πνευματικό τρόπο, εμείς  πάμε να ενεργήσουμε κοσµικά. Όλο το μυστικό για να έχουμε σύνδεση με τον Δημιουργό, να έχουμε τα πάντα,  είναι  να δοξολογούμε το Θεό.  Αυτό μας έλεγε κι ο πατέρας Παΐσιος «Δε νιώθεις τον Ουρανό, γιατί δεν δοξολογείς τον Θεό, όταν ο άνθρωπος κινείται στον χώρο της δοξολογίας χαίρεται με όλα,  όταν ο άνθρωπος ευχαριστεί τον Θεό ακόμη και για τα λίγα, τότε έρχεται πλούσια η ευλογία του Θεού». Άρα λέμε δόξα σοι ο Θεός για ότι μας συμβαίνει και επικεντρωνόμαστε στη θειική μας πλευρά όχις την πλευρά του Ιούδα.
Ο κύριος λόγος που πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι, δυστυχισμένοι ή ζουν μέσα στην έλλειψη, τη μιζέρια τη φτώχια είναι γιατί έχουν ψυχολογική αντίστροφή που σημαίνει ότι υποσυνείδητα πιστεύουμε ή επιθυμούμε το αντίθετο από ότι επιθυμούμε συνειδητά. Δηλαδή ενώ συνειδητά θέλουμε να είμαστε υγιείς, πλούσιοι και ευτυχισμένοι, ενδόμυχα (υποσυνείδητα) επιθυμούμε να είμαστε άρρωστοι, φτωχοί και δυστυχισμένοι.
Βλέπουμε την πλειονότητα των ανθρώπων που βιώνει φόβο απόρριψης, θέλουν υποσυνείδητα να είναι άρρωστοι ή δυστυχισμένοι (ψυχολογική αντιστροφή) για να τραβούν το ενδιαφέρον των δικών τους. Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν συνεχώς την πληροφορία στο σώμα τους να παραδοθεί στην εντροπία (αποσύνθεση) πάσχουν συνήθως από αυτοάνοσα νοσήματα και δεν θεραπεύονται με κανένα μέσο. Φόβο απόρριψης βιώνουμε συνήθως έως την ηλικία των έξη ετών, που δεν είχαν κρίση και ελάμβαναν για πραγματικότητα όλες τις πληροφορίες που ελάμβαναν έτσι είχαν λάβει για απόρριψη την συμπεριφορά των γονιών ή αδελφών τους.

Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης  είναι υποσυνείδητός, και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνείδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να είναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν. 
Για να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για έλξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε


04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

Μπορούμε να ξαναβρούμε τη πραγματική μας φύση, να ξαναβρούμε τη θεϊκή μας δύναμη:
Αν μυηθούμε στην αγάπη χωρίς όρους, εκεί μπορώ να σας βοηθήσω, στα σεμινάρια μου, ή κι από μακριά παρακολουθώντας τις εκπομπές μου, βλέπετε  στα μάτια μου την αγάπη χωρίς όρους, βλέπετε στα μάτια μου τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.
Αν συμμετέχουμε στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας, αν συγχωρούμε τον εαυτόν μας και τους συνανθρώπους μας, ταπεινώνουμε, μειώνουμε το εγώ μας, που είναι το εμπόδιο που μας κόβει την πρόσβαση με την Πηγή, βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και όλα τα όντα του σύμπαντος και προσευχόμαστε συνεχώς.Η Χάρις του Θεού, το Άγιο Πνεύμα έρχεται  μέσα μας και μας φωτίζει συνεχώς. Εδώ είναι το μυστικό, στην εκκλησία όταν πηγαίνετε να κοινωνάτε πάντα, γιατί λαμβάνετε τις δονήσεις της αγάπης χωρίς όρους του Κυρίου, αισθάνεστε γαλήνη, πληρότητα μέσα σας. Αυτά που σας λέω δεν είναι θεωρία τα βιώνω συνεχώς όταν κοινωνώ κι όταν κοινωνάμε κάθε εβδομάδα τότε βιώνουμε γαλήνη, πληρότητα, αγάπη χωρίς όρους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. Τα μυστήρια μας τα δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι με τα μυστήρια ενωνόντουσαν με την Πηγή τους, βίωναν την πραγματική, πνευματική τους φύση. Για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες γνωρίζοντας τα μυστικά αυτά είχαν φθάσει στην κορυφή του κόσμου, ενώ εμείς που τα αφήσαμε έχουμε κατρακυλήσει στο πάτο.
Αν απενεργοποιήσουμε την ενέργεια από  τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, τα οποία δονούνται σε χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να βιώσουμε την αγάπη, η οποία δονείται σε υψηλές δονήσεις. Όπως η Κωνσταντίνα Σουλτούκη απενεργοποιώντας καθημερινά τον μεσημβρινό τού ύπατος αυτοιάθηκε από αυτοάνοσο νόσημα στο θυρειειδή αδένα (Hasimoto), το οποίο στην κλασική ιατρική θεωρείται ανίατο. "Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου από τον κ Φωτόπουλο, αγόρασα και τα δυο υπέροχα βιβλία του και τον επισκέφτηκα 2 φορές στην Αθήνα. Όταν επέστρεψα στη Λάρισα ακλούθησα πιστά τις οδηγίες που έχει στο καταπληκτικό βιβλίο του, «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επί 3 μήνες προσπαθούσα να ξεμπλοκάρω τους μεσημβρινούς, το  αποτέλεσμα; ενώ έπασχα από την αυτοάνοσο Ηαssimoto οι εξετάσεις έδειξαν αυτοίαση!!!! ο ενδοκρινολόγος δεν το πίστευε!!! Όλα όσα λέει ο Φωτόπουλος είναι αληθινά! αρκεί να πιστέψετε και να δουλέψετε με πείσμα, σύστημα και υπομονή!!! ".
Αν επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, και έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε αυτό με τα Cds που υπάρχουν στα βιβλία μου και υπάρχουν χιλιάδες που το έχουν πετύχει. Όπως μας γράφει η Τρίνιτη Μολλά: Η μαμά μου διαβάζει το βιβλίο σου «Έτσι γίνετε το θαύμα»  κι έχει ξετρελαθεί!!!!!!! Εγώ ακούω κάθε βράδυ τα Cd. Οι φίλοι μου από Θεσσαλονίκη Σάββας και Λίνα Χασάπη είναι ξετρελαμένοι με τα βιβλία και τα Cd. Τα βιβλία αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία!!!!!!!!!!! Ο Θεός να σ’  έχει καλά εσένα και την οικογένεια σου!!!!!!! Σ΄ ευχαριστούμε!!!!!!!".
Είμαι δίπλα σας να σας μυήσω στην αγάπη και να βοηθήσω να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιοριστικά πιστεύω, που είναι τα βαρίδια που μας εμποδίζουν τη ζωή. Με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως: Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, EFT, Healing Code, Emotional Code Acupressure, ρεφλεξολογία. Όπως μας λέει ο Τάσος Παπαμιχαλόπουλος : «Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Αλέξη Φωτόπουλο για την άοκνη και αφιλοκερδή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ένα ακόμα μεγαλύτερο «ευχαριστώ» από όλους εμάς που ωφεληθήκαμε από τα δωρεάν σεμινάριά του και τα υπέροχα βιβλία του, που σκορπάνε απλόχερα την γνώση.
Τα βιβλία του «Έτσι γίνεται το θαύμα» και «Μια ζωή γεμάτη φως» αφυπνίζουν στην κυριολεξία και βοηθάνε και τον πλέον κακόπιστο να καταλάβει το πραγματικό νόημα της ζωής μας και τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας, μόνος του, να θεραπεύσει τον εαυτό του και τους άλλους χρησιμοποιώντας μόνο την δύναμη της θετικής σκέψης, ενεργοποιώντας την αγάπη μέσα του ώστε να αντιληφθεί τι τον κρατάει εγκλωβισμένο στα λανθασμένα γονεϊκά του πρότυπα και πως να απελευθερωθεί από τα αρνητικά του συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του που τον αρρωσταίνουν.
Τα δωρεάν σεμινάρια του κύριου Φωτόπουλου που πραγματοποιούνται πολύ συχνά σε όλη την Ελλάδα και η προσφορά αγάπης από μέρους του καθώς και οι θεραπείες που προσφέρει σε όλο τον κόσμο που παρευρίσκεται, μέσω ξεμπλοκαρίσματος των ενεργειακών μεσημβρινών, είναι ένα τεράστιο δώρο για όλους εμάς και τους συνανθρώπους μας, που ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη. Ο Θεός να τον έχει καλά για πάρα πάρα πολλά χρόνια για να συνεχίζει το Θεάρεστο έργο του!!!».
Με τα cd που έχουν μέσα μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να απαλλαγείτε από όλα τα περιοριστικά πιστεύω, που σας προγραμμάτισαν χωρίς να σας ρωτήσουν όταν είσαστε μικροί.  Υπάρχει πλήρης διατροφικός οδηγός για κάθε ασθένεια, για μακροζωία και ευεξία, οδηγός παρασκευής φύτρων.
Μεγάλη βοήθεια επίσης θα λάβετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr όπου θα βρείτε πάρα πολλά νέα άρθρα και όλες τις πρόσφατες εκπομπές μου.
Μπορείτε επίσης να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα μυηθείτε στην αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας. Όπως μας γράφει  ο Νίκος Κάζας: «Κύριε Φωτόπουλε συνεχίστε να μας αφυπνίζεται, να μας δίνεται φως και αγάπη !!!!! έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από σας, ευχαριστώ πολύ που με βοηθάτε, σας ξαναπεριμένουμε στη Θεσσαλονίκη να μας γεμίσετε αγάπη και να  βοηθήσετε και άλλο κόσμο που πάσχει από ανίατες αρρώστιες».  Ή Κατερίνα Λαφ.: «Κατάφερα να έρθω στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Είχα διαβάσει το πρώτο σας βιβλίο και ήθελα να σας γνωρίσω από κοντά να πάρω λίγο και από τη θετική σας ενεργεία. Στο σεμινάριο την Κυριακή είχα ένα πόνο στην πλάτη είναι χρόνιος έρχεται και φεύγει όταν κλείσαμε τα μάτια ακούγοντας τις θετικές σας δηλώσεις και μετά το άγγιγμα στο κεφάλι που κάνατε ο πόνος εξαφανίστηκε. Μου έρχεται να πετάξω. Ευχαριστώ πολύ πήρα και το βιβλίο ζωή γεμάτη φως και μαγεύτηκα. Ευχαριστώ πολύ να σας έχει ο Θεός καλά και να μας βοηθάτε».
Είμαι πάντα δίπλα σας και στη διάθεση σας για να πετάξουμε από υγεία και χαρά.

Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας Spiritual Healer
τηλ: 6977349766, 210-3387000, Facebook: Αλέξης Φωτόπουλος ή Alexios Fotopoulos-b, ομάδα: "Έτσι Γίνεται το Θαύμα"

http://www.afotopoulos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger