Αριθ. ανακοίνωσης 002/ 05-05-2014 

Δευτέρα,5 Μαΐου 2014

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχαν μέλη της κίνησης μας με κατοίκους του Δήμου Χαϊδαρίου διαπιστώσαμε ότι κανένας Δημοτικός Συνδυασμός δεν έχει συμπεριλάβει στα προγράμματα του, τα οποία έχει παρουσιάσει εν όψη των δημοτικών εκλογών του 2014, το θέμα της κατάχωσης του τμήματος της Ιεράς Οδού που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χαϊδαρίου.

Καλούμε ως κίνηση για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού, όλους τους Δημοτικούς Συνδυασμούς να τοποθετηθούν άμεσα Δημόσια και να δεσμευτούν ότι :

Δεν θα αλλάξει η απόφαση που έχει πάρει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου (Αρ. Απόφασης 160/ 8 Ιουλίου 2013), μετά από αίτημα που έγινε από τον Οικολογικό πολιτιστικό σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου.
Θα υποστηρίξουν την αίτηση ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων για την κατάχωση του τμήματος της Ιεράς Οδού.
Θα θέσουν σαν άμεση προτεραιότητα τους τον χαρακτηρισμό της Ιεράς Οδού ως αρχαιολογικό χώρο και ότι θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της Ιεράς Οδού.

Κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Σύμβουλοι σας θέτουμε προ των ευθυνών σας. Η Ιερά Οδός αποτελεί σημαντική ιστορική πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης του Χαϊδαρίου και όλων των Ελλήνων. Η ανάδειξη της αρχαίας Ιεράς Οδού, και ο χαρακτηρισμό της, ως αρχαιολογικό χώρος πρέπει να είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες σας μαζί με την φροντίδα της πόλης που θέλετε να διοικήσετε.


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger