Δεν έχει όριο η εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων. Όχι μόνο μας φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και μας εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο εργασιακά, αλλά πλέον συστηματικά επιχειρούν...
να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, συνθλίβοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ακεραιότητα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με υπουργική απόφαση του Δ.Αβραμόπουλου, ο Στρατός, εδώ και καιρό, όχι μόνο έχει σταματήσει να χορηγεί δύο ζευγάρια αρβύλες –όπως συνέβαινε εδώ και χρόνια-, αλλά πλέον ακόμη και αυτό που προσφέρει στους νεοσύλλεκτους, είναι μεταχειρισμένο. Μάλιστα, είναι ένα μέτρο που θα επεκταθεί καθώς πρόσφατα διαβάσαμε σε άρθρο με τίτλο  «Τρέχουν» διαγωνισμοί για προμήθειες στον Στρατό» να περιγράφεται ότι:

«Ευκαιρίες σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης να ανοίξουν τις δουλειές τους με τον Στρατό δίνουν τέσσερις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμήθειας συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Στρατού μεταξύ άλλων ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης... τη διενέργεια διαγωνισμών για την αγορά 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες…».

Το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στρατιώτες και τι ανάγκες έχουν μας δίνει να καταλάβουμε η όχι πολύ μακρινή, χρονικά, επιστολή τους από το  558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου όπου κατήγγειλαν:

«είναι γνωστό ότι έχουμε προμηθευτεί μόνο ένα ζευγάρι αρβύλες που δε γίνεται να στεγνώσει με τίποτα. Καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στον Έβρο. Οι κάλτσες και τα πόδια μας σαπίζουν. Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπερβάλουμε και να κλαφτούμε. Δεν ανεχόμαστε όμως ειρωνεία και κυνισμό από κανένα, ειδικά από τον διοικητή Αν\χη Σύρπα, που στο κάτω, κάτω είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Δε μπορεί να μας λέει να αγοράσουμε μόνοι μας δεύτερο ζευγάρι ή αλλιώς να προσέχουμε που πατάμε. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούμαστε επειδή πρέπει να αποδείξουμε τον ανδρισμό μας και επειδή το δεύτερο ζευγάρι έγινε θυσία στις περικοπές τους. Ας δείξουν τουλάχιστον το ελάχιστο ενδιαφέρον να μας προστατέψουν τις μέρες τις βροχής".

Μάλιστα, η συγκεκριμένη καταγγελία είχε προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο και αποτέλεσε το ερέθισμα για μια γριούλα, που έστειλε δέμα με ένα ζευγάρι αρβύλες στους δόλιους φαντάρους. Όταν ρωτήθηκε από το διοικητή της μονάδας σε ποιον το στέλνει απάντησε «ας τις πάρει όποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Εγώ διάβασα ότι οι φαντάροι δεν έχουν αρβύλες και με το λιγοστό περίσσευμα της πετσοκομμένης σύνταξης μου, αγόρασα και σας έστειλα ένα ζευγάρι»!

Όλοι αυτοί, κόμματα εξουσίας και στρατοκράτες, που μας επιβάλλουν να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά, μετατρέποντας μας σε δούλους τους και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής για τα συμφέροντα τους, δε θέλουν να μας εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία. Με τα 8.7 ευρώ που μας δίνουν κάθε μήνα για μισθό πρέπει να πάρουμε υλικά καθαριότητας και μέσα που θα εξασφαλίσουμε την υγεία μας, πρέπει να πληρώσουμε για φωτογραφίες, πόσιμο νερό, φαγητό, αλλά και να καλύψουμε το κόστος μετακίνησης μας, αφού η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος κατήργησαν τις δωρεάν καταστάσεις μεταβίβασης. Περικοπές που συνέχισε την εφαρμογή τους ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, επιχειρώντας ανεπιτυχώς λόγω των διαμαρτυριών να σταματήσει επιπλέον τη χορήγηση βασικών ειδών ένδυσης-υπόδησης στους νεοσύλλεκτους.
Τώρα κάνουν σύστημα τη χορήγηση μεταχειρισμένων ειδών. Για αυτό και παραγγέλνουν δεκάδες χιλιάδες ανατομικούς πάτους για αρβύλες.

Η διαταγή ΓΕΣ-ΥΕΘΑ που απαιτεί την επιστροφή όλων των ειδών από τους απολυόμενους συναδέλφους  είναι άθλια και επικίνδυνη γιατί αφενός προσβάλει την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια μας, αλλά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία μας καθώς όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φοράς μεταχειρισμένες αρβύλες –ορθοπεδικά προβλήματα μύκητες κλπ. Επίσης, είναι Παράνομη καθώς όλα αυτά δεν ανήκουν στον Στρατό, αλλά είναι πληρωμένα από όλους τους συνάδελφους. Το ΓΕΣ επιχειρεί να αρπάξει άρβυλα-ρούχα – σακίδιο καθώς ξεχνά ότι όλα αυτά ανήκουν στους φαντάρους.
Είναι πληρωμένα από το μισθό του καθενός συναδέλφου καθώς η μηνιαία αμοιβή μας των 8.7 ευρώ είναι ότι περισσεύει από το μισθό μας –που βρίσκεται στο ύψος του κατώτερου μισθού-, γιατί τα υπόλοιπα μας τα παρακρατούν για την ένδυση-σίτιση κλπ. έξοδα μας κατά τη διάρκεια της θητείας.
Αφού λοιπόν μας βάζουν να πληρώσουμε τα είδη ένδυσης και υπόδησης, στη συνέχεια έρχονται να μας ζητήσουν πίσω τα δικά μας είδη, για να τα ξαναμοιράσουν μεταχειρισμένα –χρεώνοντας τα  ξανά ως καινούργια- στους νέους συναδέλφους. Των οποίων προσβάλουν την αξιοπρέπεια και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Απαιτούμε από το ΓΕΣ, να αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώνει κατά τη διάρκεια της κατάταξης των νεοσυλλέκτων, για τη διαταγή μισθοδοσίας των φαντάρων. Να χορηγεί στους νεοσύλλεκτους όλα τα είδη που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής θητείας και να ανταποκρίνονται στο ύψος των παρακρατήσεων από το μισθό μας που αυθαίρετα μας παρακρατείται. 

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να απαιτούν από τους διοικητές να τους δείξουν τη διαταγή μισθοδοσίας μας. Αν αυτοί επιμένουν να απαιτούν την επιστροφή των ειδών, να μας επιστρέψουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία τους και μας έχουν παρακρατηθεί.  
Απαιτούμε από το ΓΕΣ να αποσύρει την άθλια και παράνομη διαταγή.

Κανείς απολυόμενος φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε.
Κανένας νεοσύλλεκτος συνάδελφος να μην παραλάβει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης.
Συνάδελφοι πρέπει να αντισταθούμε και να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας. Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό, με ασίγαστη συνδικαλιστική δράση πρέπει να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Υγεία και την Αξιοπρέπεια μας.

Στις εκλογές πρέπει να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση μας.
ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Diktiospartakos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger