Η φετινή συνάντηση της Bilderberg στην πρωτεύουσα της Δανίας, λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα κλίμα φόβου – αφενός μεν λόγω της αδιαλλαξίας της Ρωσίας, η οποία αρνείται να υποταχθεί, αφετέρου επειδή επαναστατεί η Ευρώπη

Τα 120 μέλη της παγκόσμιας ελίτ (κατάλογος συμμετεχόντων εδώ, όπου φαίνεται το όνομα του κ. Γ. Ζανιά για την Ελλάδα, με τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας), τα οποία θα παρακολουθήσουν τη μυστικοπαθή συζήτηση στην Κοπεγχάγη (Marriot Hotel), είναι θορυβημένα από τη στάση της Ρωσίας, καθώς επίσης από τα «επαναστατικά κινήματα», τα οποία σαρώνουν την Ευρώπη, μετά το πέρας των εκλογών.

Ο αριθμός των αντιπροσώπων της λέσχης ανά χώρα
.

Ο αριθμός των αντιπροσώπων της λέσχης ανά χώρα

Κατά την άποψη τους, απειλείται σοβαρά αφενός μεν η παγκοσμιοποίηση, αφετέρου ο «μονοπολικός κόσμος» υπό την ηγεμονία των Η.Π.Α. που έχουν κατασκευάσει – με αφετηρία τη μυστική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το 1955, όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία μίας ευρωπαϊκής ένωσης και ενός ενιαίου νομίσματος, πολλά χρόνια πριν πραγματοποιηθούν.
Όπως φαίνεται, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη διατλαντική συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων (TTIP), στην TISA (άρθρο), η οποία αφορά κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, στις εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης, όπως αυτή που επιβλήθηκε στην Ουκρανία (άρθρο), καθώς επίσης στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην TTIP, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της οργάνωσης, με στόχο τη «διάσωση» του μονοπολικού κόσμου – πριν ακόμη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η συγκεκριμένη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, η οποία θα συνδέσει σύντομα την Ευρώπη με τις Η.Π.Α., είναι εξαιρετικά σημαντική για την παγκόσμια ελίτ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ πως η ΕΕ ξεκίνησε επίσης ως μία απλή ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, έχοντας μετατραπεί αργότερα σε μία πολιτική ομοσπονδία – η οποία ελέγχει ήδη πάνω από το 50% των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των μελών της, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εθνική τους κυριαρχία, καθώς επίσης στη Δημοκρατία.

Η TTIP έχει σχεδιαστεί για να πετύχει ουσιαστικά τον ίδιο στόχο, σε μία πολύ μεγαλύτερη κλίμακα – ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να οικοδομηθεί ένας άλλος «πυλώνας», στα πλαίσια της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προγραμματίζεται, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες της Ασίας (Trans-Pacific).

Με δεδομένο τώρα το ότι, η λέσχη σχεδίαζε ήδη από το 1955 τη δημιουργία του ευρώ (ο πρόεδρος E.Davignon, σε συνέντευξη της το 2009,  υπερηφανευόταν λέγοντας πως το κοινό νόμισμα ήταν ένα πνευματικό τέκνο της Bilderberg – πηγή), τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποτέλεσαν σίγουρα ένα ισχυρό σοκ για τους εκλεκτούς του πλανήτη – αφού κινδυνεύει σοβαρά να διαβρωθεί το ευρωπαϊκό υπερκράτος «τους», κυρίως από τις μεταναστευτικές πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί.
Στην ίδια τη Δανία, όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη, το εθνικιστικό κόμμα κέρδισε το 27% των ψήφων, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ευρωβουλευτών του – με τη νίκη να οφείλεται στη στάση του εναντίον των μεταναστών και υπέρ του κράτους πρόνοιας, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως δε στη Γαλλία και στη Μ. Βρετανία.

Κομβικό σημείο της συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η κρίση στην Ουκρανία, ειδικά η σχέση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ – με τη «λέσχη του διαβόλου» να θεωρεί εχθρό το Ρώσο πρόεδρο, επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τη νέα τάξη πραγμάτων που προγραμματίζεται (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α., «Η Ρωσία αμφισβητεί το διεθνές σύστημα«).

Όπως φαίνεται, τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ φοβούνται ότι, ο κ. Putin σχεδιάζει να δημιουργήσει μία «εναλλακτική» παγκόσμια τάξη, βασισμένη στις χώρες της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική). Προφανώς, ένα «πολυπολικό» σύστημα αυτού του είδους θα κατέστρεφε το δολάριο, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ θα αποδυνάμωνε σημαντικά τον υφιστάμενο «άξονα συγκέντρωσης δύναμης» Η.Π.Α., Ε.Ε. και Ν.Α.Τ.Ο.

Υπενθυμίζουμε εδώ την έρευνα του BBC από το 2003, σχετικά με τη λέσχη (πηγή), η οποία επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για μία θεωρία συνομωσίας - ενώ τόσο η ΕΕ, όσο και το ευρώ, είναι πράγματι τα πνευματικά τέκνα της. Επίσης ότι η σύσκεψη του 2009, λίγο πριν οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στο ΔΝΤ η Ελλάδα (σενάριο), έγινε στην Αθήνα (ονόματα συμμετεχόντων).


Analyst.gr


Δημοσίευση σχολίου

Blogger