Ομάδα της νεοναζιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στις κριμαϊκές πόλεις της Συμφερούπολης, της Γιάλτας και της Σεβαστούπολης συνέλαβαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Οπως αναφέρει σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass πηγή από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) «η ομάδα του Δεξιού Τομέα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στις τρεις πόλεις της Κριμαϊκής χερσονήσου, με στόχο κτιριακές εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικές γέφυρες και πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας».
Η ομάδα τρομοκρατών σχεδίαζε στις 9 Μαΐου, ανήμερα των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης, βομβιστική επίθεση στο μνημείο του Λένιν και το μνημείο της Αιώνιας Φλόγας στη Συμφερούπολη , καθώς και επιθέσεις στα γραφεία της ρωσικής κοινότητας της Κριμαίας και του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, στις 18 – 19 Απριλίου.
«Στις γιάφκες βρήκαμε και έχουμε κατασχέσει εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα, πυρομαχικά, αυτοσχέδιες βόμβες , μάσκες αερίου, ρούχα με τα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης καθώς και κράνη ανάλογα με αυτά που βρέθηκαν στον τόπο των δολοφονικών επιθέσεων στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου» σημειώνει η πηγή.http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger