Ένα εντυπωσιακό βίντεο μας έρχεται από την Ρωσία, όπου απεικονίζονται οι τεχνικές αφοπλισμού του αντιπάλου των Spetznaz, είτε αυτός κρατάει πιστόλι ή τυφέκιο.

Υποψήφιοι αξιωματικοί στην επίλεκτη Σχολή Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων του Ρυαζάν, ασκούνται σε μάχη σώμα με σώμα, σαν μέρος της σκληρής σωματικής τους εκπαίδευσης.

Οι στρατιώτες αυτοί έχουν περάσει κατά ένα μέρος μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, που μπορεί να οδηγήσει λίγους από αυτούς στην voiska spetsialnogo naznacheniya, τη ρωσική δύναμη ειδικών δυνάμεων που είναι γνωστή σαν Spetznaz.

Η παρακολούθηση αρχίζει για μερικούς από του άνδρες, όταν είναι μόλις δέκα χρόνων. Στην ηλικία αυτή παρακολουθούνται ήδη για τα πρώτα σημάδια φυσικής κατάστασης και πολιτικής αξιοπιστίας, που μπορεί να τους προκρίνουν μερικά χρόνια αργότερα. Από αυτούς τους νεαρούς προέρχονται υποψήφιοι για την εκπαίδευση αξιωματικών των αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Και μερικοί από αυτούς τους υποψήφιους θα επιλεγούν να υπηρετήσουν τελικά σαν Σπέτναζ.

Η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή. Αν και υπάρχει γενική στρατιωτική θητεία στη Ρωσία, μόνο μια φούχτα άνδρες επιλέγονται για εκπαίδευση αξιωματικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, περίπου 500 το χρόνο από περισσότερους από 3.000 υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι αξιωματικοί αποφοιτούν μετά από τετραετή φοίτηση με το ισοδύναμο πανεπιστημιακό πτυχίο στρατιωτικού μηχανικού. Η πρόοδός τους εξετάζεται περιοδικά από μια ειδική επιτροπή της GRU (ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών), και η αφρόκρεμα της ομάδας επιλέγονται για Spetznaz. Μετά υφίστανται παραπέρα εκπαίδευση σε ειδικά σχολεία, και όταν τελειώσουν την εκπαίδευσή τους, έχουν δικαίωμα να διαλέξουν τους δικούς τους άνδρες, για να τους εκπαιδεύσουν σαν Spetznaz

Όπως και οι πιο πολλές άλλες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, οι άνδρες των Σπέτναζ πρέπει να είναι ειδικευμένοι σε μια εκπληκτική ποικιλία ειδικοτήτων, όπως ο αλεξιπτωτισμός, η χρήση ασυρμάτου, η συλλογή πληροφοριών, οι τεχνικές δολοφονίας, η εξουδετέρωση πυρηνικών όπλων και η διακοπή λειτουργίας συστημάτων αεραμύνης, επικοινωνιών και οικονομικών κλπ
www.defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger