Αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας CN-235 που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο στα πλαίσια της άσκησης Λευκή Τρικυμία-2014, παρενοχλήθηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας CN-235 που μετείχε στην άσκηση στην οποία μετέχουν στοιχεία από Ναυτικό, Αεροπορία και Λιμενικό, την ώρα που πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο, παρενοχλήθηκε από το Μιράζ της Ελλάδας που στις 13:44 πέρασε ένα ναυτικό μίλι μπροστά του και 1000 πόδια υψηλότερα.

Στην ανακοίνωση που έγινε από στρατιωτικούς αρμόδιους αναφέρεται πως ¨Τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας τύπου CN-235 τα οποία εντάχθηκαν στο ναυτικό στα πλαίσια του σχεδίου Μελτέμ, κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν πολλές φορές από την ελληνική πλευρά. Η κατάσταση αυτή αντιμετωπίζεται κανονικά. Διότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό που επί χρόνια στερούνταν τέτοιων δυνατοτήτων, τώρα χάρη σε αυτά τα αεροπλάνα εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντα περιπολίας του.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά. Καθώς ως πολεμικό ναυτικό προσδοκούμε αύξηση αυτών των παρενοχλήσεων, παίρνουμε και τα δέοντα μέτρα


DHA 28/5/2014
TurkikaNea


http://www.hellasforce.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger