Μήνυση με βαριές κατηγορίες, υπέβαλλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σε Κρητικό αξιωματικό της Αστυνομίας, για τα γεγονότα της Χερσονήσου, τον Νοέμβριο του 2012...

Τα ρέστα ζητάει τώρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων στη διάρκεια των γεγονότων της Χερσονήσου, τον Νοέμβριο του 2012 σύμφωνα με το... cretalive.gr.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τον κατηγορεί για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας!

Ο βουλευτής, η συμπεριφορά του οποίου απέναντι στους αστυνομικούς έγινε αντικείμενο δικογραφίας από την Εισαγγελία Ηρακλείου η οποία έχει συμπεριληφθεί στον μεγάλο φάκελλο των ανακριτών που ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή, πριν από λίγους μήνες υπέβαλλε μήνυση εναντίον του επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων στην Χερσόνησο. Ο τελευταίος, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης παραθέτοντας τα γεγονότα και απαντώντας σε ερωτήματα για την συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Μετά από αυτό ο αξιωματικός βρέθηκε στο ...στόχαστρο του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος υπέβαλλε εναντίον του την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών.

Τι είχε συμβεί

Χυδαίες και προκλητικές εκφράσεις εκστόμισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια έντασης που σημειώθηκε στην περιοχή Χερσονήσου της Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, υψώθηκε η χουντική σημαία με τον Φοίνικα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν όταν έξω από την αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση των μελών της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο, συγκεντρώθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε τους οπαδούς του κόμματος που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι «περνούσαν από κόσκινο» όσους ζητούσαν να περάσουν μέσα στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και να «ζητήσουν εξηγήσεις» από τους διαδηλωτές, κάτι που όμως δεν τους επετράπη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ακούστηκε να λέει προς τους αστυνομικούς: «Θα τους γα… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ!»

Στη συνέχεια, απείλησε τους αστυνομικούς με μήνυση «για παράβαση καθήκοντος», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς κάθεστε και τον π… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση. Δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος», ισχυριζόμενος ότι η αστυνομία θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, διότι - όπως υποστήριξε - οι συγκεντρωμένοι δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε ακόμη χειρότερη εντύπωση ήταν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την ώρα που μιλούσε ο βουλευτής του κόμματος Παππάς, αναφέρθηκε στα λάβαρα που υπήρχαν στην αίθουσα, λέγοντας ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δείξουμε τα λάβαρα που έχουμε εδώ. Είναι η σημαία με τον αναδυόμενο Φοίνικα» και σηκώνοντας τη σημαία της 21ης Απριλίου εν μέσω χειροκροτημάτων από τους περίπου 400 οπαδούς που ήταν παρόντες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger