Kαταιγιστικές εξελίξεις τόσο στην πολιτική ζωή όσο και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Την είδηση την διαβάσαμε στο Capital.gr και σύμφωνα με αυτή ο πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε να δει τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η συνάντηση γίνεται μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον με το ασφαλιστικό να εξελίσσεται σε πυρηνική βόμβα καθώς οι συνταξιούχοι κοντεύουν να διπλασιασθούν σε σχέση με το 2010-μιλάμε για μνημονιακό "άθλο"-ενώ γερμανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό μόνο το 2015 κοντά στα 13 δις ευρώ. Tην ίδια στιγμή η Blackrock που έχει ξεψαχνίσει τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα για χρεοκοπία. Πιο μπροστά και από την Αργεντινή.

Στο μεταξύ τα χρέη των πολιτών στο Δημόσιο άγγιξαν τα 67,5 δις ευρώ, τα κόκκινα δάνεια είναι κοντά στα 110 δις, οι εξαγωγές πάνε από το κακό στο χειρότερο, οι νταβατζήδες της διαπλοκής ζητάνε κούρεμα των θαλασσοδανείων τους και ο Αθανασίου κάνει νόμους για να μην διώκονται οι λαδιάρηδες πολιτικοί.

(Η ελληνική εκδοχή της παντοδυναμίας του πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι αρχίζει να ξεδιπλώνεται μπροστά μας.)

Κι ενώ ο Αθανασίου κάνει αυτές τις αθλοπαιδειές Γερμανοί επιθεωρητές αναζητούν ύποπτους λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων πολιτικών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Οπως όλα δείχνουν, οι κυβερνώντες κάνουν τα τελευταία ντιλαρίσματα πριν τον απόλυτο όλεθρο.

Η Μέρκελ που ήταν το κατ΄εξοχήν στήριγμα του πρωθυπουργού έχει μπουχτίσει από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Σαμαρά από τον οποίο (όπως και από τους προηγούμενους) ζήτησε μεταρρυθμίσεις και εκείνοι αρκέσθηκαν στο να ληστέψουν τις περιουσίες των πολιτών μέσα από χαράτσια και ένα χυδαίο τσουνάμι φόρων.

Ο Σαμαράς, ο οποίος βλέπει το τέλος της κυβέρνησής του να πλησιάζει κι ενώ το Χρηματιστήριο καταρρέει, επιχειρεί ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Έτσι κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πολιτικό-έκπληξη Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει την αμέριστη στήριξη δύο στενών φίλων του πρωθυπουργού, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη.

Η επίσημη ανακοίνωση θέλει τους Σαμαρά-Μώραλη να συζητάνε θέματα που αφορούν τον Πειραιά.

Αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Πληροφορίες όμως θέλουν τον λόγο της συνάντησης να είναι πολυ διαφορετικός.

Το ραντεβού Σαμαρά-Μώραλη κρύβει μια πολιτική έκπληξη μεγατόνων. Ο Σαμαράς αποφάσισε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην ΝΔ στο γιο ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και αυτός δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο Πειραιά.

O Σαμαράς διαισθάνεται πλέον την κόλαση που πλησιάζει και εγκαταλείπει το πλοίο...Επέλεξε τον Μώραλη για να δώσει το χρίσμα της ΝΔ με την ελπίδα πως όταν ο Μώραλης γίνει πρωθυπουργός, θα αναλάβει ο Ολυμπιακός να μοιράζει συσσίτια στα στίφη των εξαθλιωμένων πολιτών.

Ολων αυτών που αφού τριγυρνάνε όσο βαστάνε τα πόδια τους, σαν κυνηγημένα αγρίμια στους δρόμους (βλέπε video με Μαζιώτη), θα σωριάζονται στη συνέχεια από την πείνα στην άσφαλτο.

Ο Σαμαράς μ΄αυτή του την κίνηση κάνει και μια συμβολική κίνηση-σύμφωνα με τον άγραφο Νόμο του Τζούλιο Αντρεότι: Στην πραγματικότητα επιστρέφει πίσω την εξουσία στον άνθρωπο από τον οποίο την είχε επινοικιάσει όλα αυτά τα χρόνια. Τον Σωκράτη Κόκκαλη...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger