Γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς

Έχω τόσα πολλά να γράψω που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Ας αναφερθώ λοιπόν στο ελληνικό διαδικτυακό νόμισμα.

- Πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε και πώς μπορεί να γίνει η συναλλαγή;

- Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι διαδικτυακό νόμισμα σημαίνει "εικονικό" νόμισμα με πραγματική αξία αλλά και πραγματικό αντίκρυσμα. Δηλαδή: μπορεί να πραγματοποιηθεί συναλλαγή (μέσω διαδικτύου πάντα) είτε με "εικονικά" καταστήματα, είτε με πραγματικά. Ας δώσω δυο παραδείγματα:

α. Στο facebook υπάρχει η υπηρεσία πληρωμένης διαφήμισης. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει με το διαδικτυακό νόμισμα, χωρίς να μπει στη διαδικασία πιστωτικής κάρτας.

β. Θέλουμε να αγοράσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια από το "Χ" κατάστημα που βρίσκεται στο εξωτερικό. Αντί να χρησιμοποιήσουμε το ευρώ πληρώνουμε με το διαδικτυακό νόμισμα τα παπούτσια, χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Η μη χρήση πιστωτικής κάρτας εξασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών.

Για να προμηθευτεί κάποιος το διαδικτυακό νόμισμα, αρκεί να μεταβεί στο πλησιέστερο ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Εκεί αγοράζει το πόσο που επιθυμεί και λαμβάνει έναν "λογαριασμό" με το αντίστοιχο ποσό του διαδικτυακού νομίσματος. Αυτός ο λογαριασμός είναι αυστηρά προσωπικός. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, θα σας δώσω σύντομα.

Όπως μπορεί κάποιος να αγοράσει διαδικτυακό νόμισμα με ευρώ, έτσι μπορεί και να αγοράσει οποιοδήποτε άλλο νόμισμα (ευρώ, δολλάριο, ρούβλι, γιεν, λίρα κ.ο.κ.) με διαδικτυακό νόμισμα. Πρόκειται δηλαδή για ένα "εικονικό" νόμισμα με πραγματική αξία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger