"Οι εκπρόσωποι της χώρας και οι εκπρόσωποι των κεφαλαίων ήρθαν να με δουν το απόγευμα (της Παρασκευής) μαζί με τους δικηγόρους τους", δήλωσε ο Αμερικανός μεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ που διορίστηκε από το δικαστήριο για να βρει μια λύση στο αδιέξοδο. "Η κάθε πλευρά μου παρουσίασε τις θέσεις της, όχι όμως παρουσία της άλλης πλευράς. Δεν βρέθηκε καμία συμφωνία. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα γίνει διάλογος", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Πόλακ.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνια Κίρσνερ έχει δηλώσει ότι η χώρα της επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογο "για να βρεθεί μια λύση με δίκαιους και νόμιμους όρους για το 100% των πιστωτών". Σημείωσε ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το ποσό που ζητείται να καταβληθεί είναι πολύ υψηλό, τα αμερικανικά δικαστήρια θα πρέπει να αναστείλουν την εφαρμογή των αποφάσεών τους.

Η Αργεντινή ζητά να ανασταλεί η απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τους υπόλοιπους πιστωτές της που το 2005 και το 2010 δέχτηκαν το κούρεμα του χρέους. Ωστόσο ο Αμερικανός δικαστής Τόμας Γκρίζα έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει τις καταβολές προς τους άλλους πιστωτές της εάν προηγουμένως δεν αποπληρώσει τα χρέη της προς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML Capital και Aurelius Management.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger