«Με μεγάλη μου θλίψη πρέπει να πω τώρα δημοσίως ότι ανάμεσα στους ηγέτες του κόσμου...έχει εμφανιστεί ένας νέος Κάιν, όχι λόγω του ονόματός του,... αλλά λόγω των πράξεών του», είπε ο Φιλάρετος επικαλούμενος τον βιβλικό χαρακτήρα που σκότωσε τον αδελφό του Άβελ.

Η ανακοίνωσή του τιτλοφορείται «Νέος Κάιν» και δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Αυτός ο ηγέτης ψεύδεται με κυνικό τρόπο όταν λέει ότι η χώρα του δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρότι έκανε τα πάντα για να υποδαυλίσει και να συντηρήσει τη σύγκρουση», πρόσθεσε ο πατριάρχης.

Όπως ανέφερε, ο Πούτιν «αυτοαποκαλείται αδελφός του ουκρανικού λαού, αλλά στην ουσία και σύμφωνα με τις ενέργειές του, έχει γίνει ο νέος Κάιν προκαλώντας αιματοχυσία στους αδελφούς του και εμπλέκοντας όλο τον κόσμο με ψέματα.

Η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» (πατριαρχείο Κίεβου) αποσπάστηκε το 1992 από το ρωσικό πατριαρχείο, ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger