Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο νους είναι ένα ισχυρό μηχάνημα που όταν επικεντρωθεί κάπου έχει την ικανότητα σαν πυρ να προσδίδει μια δημιουργική δύναμη. Η βάση της δύναμης αυτής είναι στο θυροειδή αδένα.

Ο κάθε πνευματικός ζηλωτής εργάζεται να εκγυμνάζει τον εαυτό του για να έχει τον πλήρη έλεγχο του νου του. Η κύρια εκγύμναση είναι ο Διαλογισμός, η νηστεία και οι τεχνικές αναπνοής.

Για να λάβει χώρα η επικοινωνία με το θείον πρέπει η δύναμη της καρδιάς να σχηματίζει τρίγωνον με την ενεργοποιημένη επίφυση και υπόφυση. Το ιερόν αυτό τρίγωνον είναι η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ...

Έτσι τα διερχόμενα κύματα εκπόρευσης εκ του ΕΝΟΣ διέρχονται από το Ιερόν Τρίγωνον και ενεργοποιούν τα επτά "πεδία" ή "σώματα" του μύστη.

Οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν κρυπτογραφικά την παραπάνω διαδικασία με το όνομα ΑΤΑΛΑΝΤΗ, που σημαίνει η ΤΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ.

Η ταλάντωση δημιουργεί κύμα ηλεκρονικής υπόστασης, είναι ο αξεπέραστος δρομέας που διατρέχει ταχύτατα τους αιθέρες.

Η Αταλάντη κατά την μυθολογία ήταν κόρη του Σχοινέα, αλλά και περίφημη δρομέας. Επειδή όμως πολλοί ζητούσαν να την παντρευτούν εκείνη δήλωσε ότι θα παντρευόταν εκείνον που θα κατάφερνε να την παραβγεί σε αγώνα δρόμου .

Οι Ήρωες διαπιστώνουμε πως προσπαθούσαν να την κατακτήσουν, αλλά τελικά την κατέκτησε ο Ιππομένης. Ο Ιππομένης είναι εκείνος που συμβολίζει τον καλό Ηνίοχο που χειρίζεται τους Ίππους. Όπως ο πολύ γνωστός Ηνίοχος των Δελφών, που συμβολίζει τον κυρίαρχο, εκείνον που βρίσκει την μέση οδό μέσα από την σιωπή της προσωπικότητας του ατόμου, όπου αυτή αντιπροσωπεύεται από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου κι αυτό είναι το ένα από τα δυο άλογα του Άρματος. Ενώ αντίστοιχα το δεξί ημισφαίριο (το δεύτερο άλογο του Άρματος) αρχίζει την δράση. Σκοπός είναι πάντα το Άρμα με Κύριο τον Ηνίοχο να διέλθει την μέση οδό.

Το τελευταίο αναπαρίσταται με το Σταυρό που σχηματίζεται μεταξύ των δυο Δελφικών ΕΨΙΛΩΝ. Δείχνοντας την οδό ανάμεσα από δυο αντίθετα πεδία. Όλα τούτα αγαπητοί φίλοι, μπορούμε να πούμε πως κατά κάποιο τρόπο συμψηφίζονται στο “Γνώθι σ'αυτόν”, αλλά και σε τόσα άλλα....

Δημοσίευση σχολίου

Blogger