«Οι μουσουλμάνοι μπήκαν και σκότωσαν την γυναίκα μου που ήταν έγκυος, την νύφη μου και έκοψαν στην μέση τον ανιψιό μου που ήταν βρέφος. θα πάρω εκδίκηση» δήλωνε στο BBC στις αρχές του χρόνου, ένας χριστιανός από τα χωριά του Κονγκό, που συνορεύουν με την Ουγκάντα και δέχονται επιθέσεις από τζιχαντιστές.

Και τότε οι χριστιανοί είχαν πιάσει ένα τζιχαντιστή τον είχαν σκοτώσει και τον είχαν φάει.

Το ίδιο επαναλήφθηκε πάλι στο χωριό Μπένι, στα βορειοανατολικά του Κογκό, όπου και πάλι οι χριστιανοί έπιασαν έναν τζιχαντιστή από την οργάνωση ADF-NALU (σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος) που ευθύνεται για τις πολύνεκρες νυκτερινές επιδρομές στην περιοχή.

Οι οργισμένοι κάτοικοι λιθοβόλησαν τον νεαρό και κατόπιν τον έψησαν και τον έφαγαν.

Ο φόνος του κατηγορούμενου ως τζιχαντιστή σημειώθηκε μετά τις νυχτερινές επιδρομές που έχουν αναφερθεί στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνη η ισλαμιστική οργάνωση ADF-NALU. Εκτιμάται ότι οι ισλαμιστές έχουν σφαγιάσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, με τσεκούρια και μαχαίρια.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε ένα λεωφορείο και κίνησε τις υποψίες των υπόλοιπων επιβατών όταν διαπίστωσαν ότι δεν μιλούσε σουαχίλι —την τοπική γλώσσα— και ότι ήταν οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Η ADF-NALU είναι ένας συνασπισμός οργανώσεων που μάχεται την κυβέρνηση της Ουγκάντα από τις βάσεις που διατηρεί στο γειτονικό Κονγκό εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Στο βίντεο του BBC μιλάει ο «Mad Dog», το πραγματικό του όνομα είναι Ouandja Magloire, και εξιστορεί γιατί σκότωσε και έφαγε τον τζιχαντιστή πριν από μερικούς μήνες

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger