Φωτογραφία: Eurokinissi

Ενάντια στις πρόωρες εκλογές τάσσεται η πλειοψηφία σε νέα δημοσκόπηση, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα ανακοπεί η πορεία της χώρας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως με την προσφυγή στις κάλπες διαφωνεί και ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα έρευνα της εταιρείας Metrisi, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου», το 51,6% διαφωνεί με τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που το 39,8% τάσσεται υπέρ τις προσφυγής στις κάλπες. Την ίδια ώρα, το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά επιτακτικά τις πρόωρες εκλογές, διαφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54,8% πιστεύει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την ύφεση, ενώ το 54,20% εκτιμά πως η κατάσταση στη χώρα ήταν χειρότερη πριν από ένα χρόνο και το 42,90% αισιοδοξεί ότι θα είναι καλύτερη σε ένα χρόνο από σήμερα.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, όμως η ΝΔ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψαλίδα στο 3,1%. Οπως καταγράφει η δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 27,2% έναντι 24,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%.

Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη εμφανίζουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφει 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται στο 14,9%.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με διαφορά 6,7% (39,9% έναντι 33,2%), ενώ επίσης προηγείται του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως ο καταλληλότερος για να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα (46,7% έναντι 27% του κ. Τσίπρα) όσο και για να προασπίσει τη χώρα από τις «κερδοσκοπικές επιθέσεις» στην πορεία εξόδου από την ύφεση (45,9% έναντι 24,5% αντίστοιχα).

Επίσης, η Ν.Δ. θεωρείται καταλληλότερη από το 33,6% των ερωτηθέντων για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26,4% αλλά και το κόμμα που έχει «ισχυρή ομάδα» για τη διακυβέρνηση της χώρας (29,2% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ).

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger