Νέες καταγγελίες του “Περίανδρου” έρχονται στο φως της δημοσιότητας συστημικών ΜΜΕ για τη “δράση” της Χρυσής Αυγής.Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο “δείχνει” ως αυτουργούς της επίθεσης κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, ο τότε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος. Ο γνωστός και ως «Περίανδρος» αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της εποχής, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με αγνώστους που είχε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα σε αυτές τις συζητήσεις αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολίακος ως «Κάτμαν» και «Κατέλης» από την εκπομπή «Παρατράγουδα», σύμφωνα με Κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος έχει δικαστεί και καταδικαστεί για την επίθεση, δηλώνει τους συνομιλητές του: «Αν ανοιξω το στόμα μου στέλνω στη φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του ’98 και ηθικό αυτουργό στέλνω στη φυλακή τον Μιχαλολιάκο.»

Στη συνέχεια ο «Περίανδρος» αναφέρει ότι στην επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή συμμετείχαν 10 άτομα: «Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ…. τους, τελειώνουν αυτοί»

Πάντως, ο Ανδρουτσόπουλος, έχει καταδικαστεί σε βαριά ποινή και έχει αποφυλακιστεί για την εγκληματική ενέργεια στον φοιτή που κόντεψε να αφήσει σακάτη και του παραμόρφωσε το πρόσωπο. Κάποια στοιχεία για την υπόθεση έχει γράψει στο παρελθόν το περιοδικό “Άρδην”:

“…Αργότερα, το 1997, ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, οργανώνει συγκέντρωση για τους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στα Ίμια και από τότε η συγκεκριμένη πορεία θεσμοθετείται. Ο Περίανδρος αναβαθμίζεται και το 1998 φτιάχνει τους «Χρυσούς Αετούς», οργάνωση μέσα στην οργάνωση, κατά τον Κουσουμβρή. Την Πρωτομαγιά του 1998, φτάνουν οι Χρυσοί Αετοί να γιορτάσουν την «Εθνικιστική Πρωτομαγιά». Ο Ανδρουτσόπουλος είχε αρχίσει να αποκτά τέτοιο κύρος μέσα στη Χρυσή Αυγή, που αμφισβητούσε ακόμα και τον «αρχηγό». Αυτό σταμάτησε μια και καλή με όσα έγιναν έξω από την Ευελπίδων, στις 16 Ιουνίου του 1998. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο Χάρης Κουσουμβρής και άλλοι 3 χρυσαυγίτες δικάζονταν γιατί πριν δύο χρόνια είχαν επιτεθεί σε πέντε μέλη της ΟΣΕ (σήμερα ΣΕΚ). Για να τους συμπαρασταθεί, έξω από τα δικαστήρια, βρισκόταν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Περίανδρο. Την ίδια μέρα έτυχε να δικάζονται και εκπαιδευτικοί που είχαν συλληφθεί στις κινητοποιήσεις για το ΑΣΕΠ. Οι ομάδες συμπαράστασης αντάλλαξαν μεταξύ τους συνθήματα. όταν διαλύθηκαν, οι χρυσαυγίτες εντόπισαν τον φοιτητή Κουσουρή και άλλους δύο από τους συμπαραστάτες των εκπαιδευτικών και τους επιτέθηκαν. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, «Μόλις τον εντόπισαν (τον Κουσουρή) να κάθεται με τους άλλους δύο μηνυτές, πήγαν και εφοδιάστηκαν με μεγάλα ξύλινα ‘‘ρόπαλα’’ [...] Κρατώντας δε ο καθένας τους ένα ‘‘ρόπαλο’’ […] προχωρώντας ο ένας πίσω από τον άλλον (φάλαγγα) και επιτέθηκαν με τα ‘‘ρόπαλα’’ αιφνιδιαστικά κατά των μηνυτών, χτυπώντας τους με πρωτοφανή αγριότητα και βιαιότητα κυρίως στο κεφάλι. … απομακρύνθηκαν από αυτόν μόνον όταν πίστεψαν ότι τον είχαν ‘‘αποτελειώσει’’…». Στα ενδιαφέροντα της υπόθεσης είναι ότι η Αστυνομία άντλησε στοιχεία και έφτασε στον Περίανδρο από χρυσαυγίτη που συνέλαβε, ύστερα από «καρφωτή» του Μιχαλολιάκου, σύμφωνα με όσα γράφει ο Κουσουμβρής”.

Πάντως τότε, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της κάθειρξης των 12 ετών που είχε επιβληθεί στο μέλος της Χρυσής Αυγής Αντ. Ανδριτσόπουλο ή «Περίανδρο ». Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του Ανδριτσόπουλου κατά της ομόφωνης απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μαζί με άλλα εννέα μέλη της Χρυσής Αυγής, του φοιτητή της Φιλοσοφικής Δημήτρη Κουσουρή , τον Ιούνιο του 1998. Η απόπειρα κατά του Κουσουρή έγινε με πολλαπλά χτυπήματα από ξύλινα ρόπαλα που είχαν ως αποτέλεσμα να του προκαλέσουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι δικαστές με την υπ΄ αριθμ. 1167/2010 απόφασή τους έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger