Γράφει η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω

Το 1992, ένα παράξενο τεχνούργημα ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στο Devil Hills (ή το όρος του Σατανά) στην Kupang, στην ανατολική Nus Tenggara, της Ινδονησίας. Το τεχνούργημα ήταν μια πέτρα, όπου στην επιφάνεια της υπήρχαν χαραγμένα κάποια περίεργα σύμβολα και γλυπτά. Αυτό το τεχνούργημα ανήκε σε έναν γεωλόγο που είχε ζήσει στο Kupang και πέθανε από ασθένεια το 1994.

Κάποιο βράδυ εξερευνώντας ένα σπήλαιο στο Devil Hills, και ανάμεσα σε μια παράξενη σωρό από μικρούς βράχους ανακάλυψε τη συγκεκριμένη πέτρα. Έμοιαζε σαν δύο κομμάτια βράχου που είχαν συνδεθεί μεταξύ τους, αλλά το πιο περίεργο χαρακτηριστικό της ήταν τα σχέδια πάνω στην επιφάνειά της: τα αστέρια, ο ήλιος, και τα βέλη που δείχνουν προς κάθε κατεύθυνση.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αυτό ο αστρικός χάρτης που είναι χαραγμένος πάνω στην πέτρα είναι παρόμοιος αλλά ανεστραμμένος με τη χρυσή πλάκα του Pioneer που ξεκίνησε το ταξίδι της για το αχανές σύμπαν το 1972.

Η χρυσή πλάκα Pioneer είναι μια έκδοση εις διπλούν επίχρυσου πλακιδίου από αλουμίνιο, που αποτελεί εικονογραφημένο μήνυμα ειρήνης και φιλίας της ανθρωπότητας προς το Σύμπαν. Βρίσκεται προσαρμοσμένη στο εσωτερικό των διαστημικών σκαφών Pioneer 10 και Pioneer 11.


Ο Carl Sagan με την χρυσή πλάκα Pioneer

Η αρχική ιδέα ανήκε στον Eric Burgess ο οποίος συνοδευόμενος από τον Richard Hoagland, αποτάθηκε στον Carl Sagan, που είχε εκφωνήσει ομιλία περί επικοινωνίας με εξωγήινα όντα σε μια διάσκεψη στην Κριμαία.

Ο Carl Sagan ενθουσιάστηκε με την ιδέα της αποστολής ενός μηνύματος της ανθρωπότητας με το διαστημικό σκάφος Pioneer. Η NASA συμφώνησε και του παραχώρησε τρεις εβδομάδες για να συγκροτήσει ένα μήνυμα. Μαζί με τον Frank Drake επεξεργάστηκαν το μήνυμα, ενώ το σχέδιο έγινε από τη τότε σύζυγο του Sagan, Linda Saltzman Sagan.


Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του «εξωγήινου» αστρικού χάρτη της Ινδονησίας, είναι ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τις δυο ενωμένες πέτρες όταν είναι κοντά σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Αν και έχουν περάσει δυο δεκαετίας από την ημέρα της ανακάλυψης του βράχου καμία καινούργια πληροφορία δεν έχει έρθει στην επιφάνεια. Φημολογείται ότι ο βράχος φυλάσσεται από την οικογένεια του γεωλόγου.
Έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα και έχουν ακουστεί πολλές θεωρίες για την προέλευση και το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει στην ανθρωπότητα αυτή η ανώτερη φυλή των εξωγήινων μέσω του βράχου.

Σίγουρα ο «εξωγήινος» βράχος της Ινδονησίας παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον αλλά εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με τη λογική της ιστορίας. Οι εξωγήινοι βρίσκουν το διαστημόπλοιο Pioneer, το επεξεργάζονται, και βρίσκουν το δρόμο για την Γη. So far so good.

Φτάνουν το 1992 και αποφασίζουν να προσγειωθούν σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή μιας υποανάπτυκτης χώρας, και αντί να αφήσουν μία μεγάλη, υψηλής ποιότητας, άθραυστη πλάκα από χρυσό, τιτάνιο κτλ. προτιμούν να συνενώσουν δυο μικρούς βράχους, και με κάποιο χειροκίνητο εργαλείο να μας στείλουν τους δικούς τους χαιρετισμούς και μάλιστα σε μια ποιότητα που είναι κατώτερη από τα περισσότερα αγάλματα της Γης που είναι μερικών χιλιάδων ετών!


Πρόκειται λοιπόν πραγματικά για μήνυμα ενός άλλου πολιτισμού ή για ακόμα ένα θλιβερό hoax;






Δημοσίευση σχολίου

Blogger